Preskočite na glavni sadržaj

Dan Boehl, Ana Brnardić, Dorta Jagić i Tomica Bajsić u Booksi

U petak, 26. veljače u 19 sati u klubu Booksa (Martićeva 14d, Zagreb) američki pjesnik Dan Boehl čitat će svoje pjesme nastale tijekom njegove zagrebačke rezidencije.
vrijeme: 26.02.2016. 19:00 sati
mjesto: USA
url: http://www.pressacademy.com/award_cat/current-nominees/
Boehl je američki pjesnik koji trenutno boravi u Zagrebu u sklopu Pogonovog programa razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude. Program se provodi u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, tako da pjesnik stanuje u zgradi MSU-a. Dan obilazi grad, upoznaje ljude, razgovara i dijeli svakodnevnicu sa žiteljima metropole. Što primijeti i doživi uobliči u pjesme koje se mogu pratiti na Pogonovom Twitteru. Neke od njih izvest će i na pjesničkoj večeri 26.veljače, na kojoj će mu se pridružiti Ana Brnardić, Dorta Jagić i Tomica Bajsić. Osim što su za svoju poeziju dobili pregršt nagrada, svo troje su, kao i Dan, svjetski putnici - što u osobnom aranžmanu, što također u sklopu umjetničkih rezidencija.

Osim što piše, Dan je i osnivač i urednik nezavisne izdavačke kuće specijalizirane za poeziju, Birds, LLC i jedan je od organizatora popularne austinske serije čitanja poezije 'Fun Party' te dobitnik stipendija Creative Capital | Warhol Foundation Arts Writers Grant Program, Vermont Studio Center, Akademie Schloss Solitude i Lighthouse Works.
 
Detaljniju najavu moguće je pročitati na sljedećoj poveznici.