Preskočite na glavni sadržaj

Radionica Projekti književnih prijevoda – poezija, dječja književnost, strip

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture RH organizira radionicu naslovljenu 'Projekti književnih prijevoda – poezija, dječja književnost, strip' koja će se održati u utorak, 23. veljače u Booksi, s početkom u 10 sati.
vrijeme: 23.02.2016. 10:00
mjesto: Croatia

Radionica je zamišljena kao prilika za susret i razmjenu iskustava te upoznavanje s primjerima dobre prakse uoči objavljivanja ovogodišnjeg natječaja za književne prijevode potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa koji će biti raspisan krajem veljače.  Kriteriji natječaja su ponešto promijenjeni u odnosu na dosadašnje pa ćemo sigurno zainteresirati i one kojima su pravila programa već poznata.

U skladu s ciljevima i prioritetima Kreativne Europe, potpora književnim prijevodima osmišljena je kao oblik promicanja prekogranične razmjene književnih dijela u Europi te kao prilika izdavaštvu tzv. „malih“ jezika da se predstavi europskom i svjetskom tržištu. Analiza dosadašnjih rezultata pokazala je da u prijavama i dobivenim projektima prevladavaju romani te bismo ovom prilikom željeli potaknuti hrvatske izdavače i na prijavu ostalih književnih vrsta i oblika, s posebnim naglaskom na poeziju, dječju književnost i strip, ali radionica je otvorena za sve koji su zainteresirani saznati informaciju više o programu.
     
 Radi ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoje sudjelovanje do petka, 19. veljače 2016., na mail: ced@min-kulture.hr.

Program radionice možete preuzeti ovdje.