Preskočite na glavni sadržaj

Tihana Lazović na Berlinaleu uvrštena u European Shooting Stars

Hrvatska glumica Tihana Lazović predstavljena je na svečanosti u Berlinu u sklopu projekta European Shooting Stars, kojim se svake godine na  Berlinaleu predstavljaju mlade europske gumačke nade, priopćila je organizacija European Film Promotion.
vrijeme: 16.02.2016.
mjesto: Berlin, Njemačka
„S ponosom predstavljamo Tihanu Lazović, čiji se film „S one strane“ prikazuje i u službenom programu Panorama 66. Berlinalea“, stoji u priopćenju Europian Film Promotion (EFP), inicijative za promicanje europskog filma koja uz pomoć Europske unije radi na promociji europskog filma.
 
Među aktivnosti EFP-a spada i projekt European Shooting Stars, u sklopu kojega se svake godine na Berlinaleu predstavnicima medije i filmske industrije predstavlja deset glumačkih talenata u usponu.
 
Svečanosti European Shooting Stars nazočio je i direktor Berlinalea Dieter Kosslichk i njemačka državna tajnica za kulturu Monika Gruetters.
 
Film „S onu stranu“, hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste u kojem igra Tihana Lazović, prikazan je premijerno u nedjelju navečer u sklopu Panorame, jednog od najvažnijeg programa Berlinalea.
 
U sklopu European Shooting Stars su već 2010. i 2011. bile predstavljene hrvatske glumice Zrinka Cvitešić i Marija Škaričić.
 
(Hina)