Preskočite na glavni sadržaj

Kulturni lift: Jasna Jasna Žmak

Gošća novog izdanja Kulturnog lifta je spisateljica Jasna Jasna Žmak, povodom objave romana 'Moja ti'. Javni razgovor s autoricom održat će se u Knjižnici Jelkovec, u Novom Jelkovcu, u utorak, 16. veljače, s početkom u 18 30 sati.
vrijeme: 16.02.2016. 18,30
mjesto: Sesvete; Knjižnica Jelkovec; Vladimira Stahuljaka 3
url: http://kulturni-lift-jelkovec.tumblr.com
Projekt Kulturni Lift pokrenut je u u liftu knjižnice u Novom Jelkovcu, najnovijem zagrebačkom kvartu, u prosincu 2015. godine, a nova izdanja smjenjuju se u 2016. godini u dvotjednom ritmu. Specifičnost jelkovečkog izdanja je književna dimenzija pa je naglasak programa na suvremenim piscima i spisateljicama iz Hrvatske. Sva nova izdanja mogu se pratiti na zasebnom blogu ovdje.

'Projekt Kulturni Lift inicirali su Jelena Pašić i Matija Kralj u (zagrebačkoj) zgradi u kojoj žive, a nastao je na temelju shvaćanja odgovornosti individualnog doprinosa zajednici. Njegova je namjera uključivanje umjetničkog sadržaja i sadržaja o umjetnosti u kontekst svakodnevnog života, ali i sagledavanje umjetničkog djelovanja kao sastavnog dijela svakodnevice. Svaka dva tjedna objavljuje se novo izdanje Kulturnog Lifta čije sadržaje stvaraju brojni suradnici/ce iz područja umjetnosti i kulture.'

Izdanje Kulturnog lifta u Novom Jelkovcu pokrenuto je 2015. godine na inicijativu Saše Šimprage, voditelja projekta Ars Publicae i Ive Klak Mršić, koordinatorice Knjižnice Jelkovec. Program se izvodi u sklopu aktivnosti Umjetničkog savjeta Knjižnice Jelkovec.