Preskočite na glavni sadržaj

Akcija 'Pula čita' ususret 21. Sa(n)jmu knjige

Ususret 21. Sa(n)jam knjige u Istri, organizatori pulskog festivala knjiga i autora pokrenuli su u srijedu akciju 'Pula čita', koja je osmišljena kako bi promovirala predstojeći Sajam, ali i predstavlja poziv na čitanje, odnosno na čitanje na javnim mjestima, priopćeno je iz Sajma knjige u Istri.
mjesto: Pula
url: http://www.sanjamknjige.hr
Sajam je tako u gradske autobuse Pulaprometa postavio svojevrsne 'čitalačke otoke' s knjigama, koji će građanima omogućiti da vrijeme do svog odredišta provedu čitajući. Knjige će se staviti, odnosno pričvrstiti u autobuse koji voze na deset različitih linija pa će na taj način biti omogućeno što većem broju ljudi da u njima uživa.

"Knjige je Sajam darovao iz vlastite biblioteke, a izbor je raznolik, od knjiga poezije, zbirki priča, romana i publicistike, svaka sa znakom Pula čita" - navode organizatori sajma.

Ideja je proizašla iz suradnje s beogradskom izdavačkom kućom Geopoetika koja proteklih godina na isti način postavlja knjige u gradske parkove u središtu Beograda. Stoga je akcija „Pula čita“ svojevrsna varijanta beogradskog projekta „Čitanje je javna stvar“ te se nadovezuje i na ovogodišnji regionalni program Sajma „Beograd čita“. 

Iz želje da atmosfera knjiške groznice, koja u Puli vlada u vrijeme Sajma, zaživi i u ostatku godine planira se i širenje 'čitalačkih otoka' na druga javna mjesta u gradu. Sljedeći punktovi bit će gradski ugostiteljski objekti odnosno kafići koji će u znaku knjige osvanuti ubrzo nakon srijede.

"Pula je odavno prepoznata kao grad koji živi uz knjigu pa bi tako i promoviranje knjiga u javnim prostorima trebalo postati tradicionalna pojava u gradu koja bi se mogla i trebala stalno razvijati", naveli su organizatori sajma.

Sa(n)jam knjige u Istri ove se godine u Puli održava od 3. do 13. prosinca  
(Hina)