predavanje, tribina

Urbanistička početnica: Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma u Dubrovniku


vrijeme: 16.11.2013. 18,00
mjesto: Dubrovnik; Art radionica Lazareti, Frana Supila 8

U subotu, 16. studenog, u 18 sati, u Art radionici Lazareti, u sklopu projekta Urbanistička početnica, održat će se tribina i javni razgovor pod nazivom 'Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma u Dubrovniku'.

Na tribini će sudjelovati Dr. sc. Antun Asić, Kap., ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Dr. sc. Hrvoje Carić s Instituta za turizam, autor studije razvoja kruzerskog turizma koju je izradio Institut za turizam 2007. Na ovoj tribini upoznat ćemo vas s planovima razvoja koje ima Luka Dubrovnik kao i sa studijom razvoja Luke Dubrovnik. U kakvim su odnosima planovi razvoja Luke s razvojem samoga Grada, kakav učinak ima povećanje broja kruzera ne samo na Grad i razvoj turističke industrije nego i na more oko Dubrovnika, neka su od pitanja na koje ćemo pokušati odgovoriti na ovoj tribini.

Moderator: Luko Brailo, novinar portala Dubrovniknet.hr

Urbanistička početnica je partnerski edukativno-informativni projekt koji se bavi osnovnim pitanjima urbaniteta, percepcijom i artikulacijom prostora, arhitekture, urbanizma, dizajna i umjetnosti u javnim prostorima i načinima na koje se oni oblikuju, koriste i planiraju pod utjecajima ekonomskog pritiska na njih i promjena uvjetovanim ubrzanim izgrađivanjem, eksploatacijom prirodnog i urbanog okoliša. Osnovni cilj ovog projekta jest educirati mlade ali i sve zainteresirane o urbanizmu, prostornom planiranju i gospodarenju prostorom. Drugi je cilj informirati širu javnost o temama urbanog planiranja i utjecaju lokalnih i nacionalnih politika na prostor te potaknuti raspravu i pokazati inovativne načine planiranja, označavanja, identifikacije i komunikacije o i sa prostorima javnosti.

Partneri platforme: Art radionica Lazareti/Dubrovnik, Blok/Zagreb, Domaći/Karlovac, Drugo more/Rijeka, Multimedijalni kulturni centar/Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti/Rijeka i Platforma 9,81/Split.

(M.K., 15.11.2013)