Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarnom filmu 'Alka' posebna nagrada Interstas-a

Dokumentarni film 'Alka' koji obrađuje tri stotine godina povijesti Sinjske alke, dobitnik je posebne nagrade u kategoriji dokumentarno-povijesnog filma na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri turizma, folklora i krajobraza (Interstas) koja se održava u Solinu od 11. do 14. studenoga, a priznanje će biti dodijeljeno u petak na svečanosti zatvaranja manifestacije, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare direktor Interstas-a Vojko Pleština.
vrijeme: 11.11.2015.
mjesto: Solin

Dokumentarni film "Alka" Dražena Žarkovića snimljen je u  produkciji Hrvatske televizije (HTV) i Viteškog alkarskog društva (VAD) Sinj.
 
Po Pleštininim riječima posebno priznanje dodijelit će se i Talijanskoj televiziji (RAI) kao najboljem producentu na ovogodišnjem INTERSTAS-u, s obzirom na to što je na tu manifestaciju poslala sedam filmova kojima se promiče turizam.
 
Manifestacija INTERSTAS objedinjuje i Međunarodni festival turističkog filma (ITF'CRO) te predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe, a ove se godine država pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.
 
Festivalska zastava u povodu održavanja INTERSTAS-a podignuta je ispred solinskog hotela President, a u četvrtak će biti službeno otvorena ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija.
 
Gradonačelnik Solina i predsjednik Vijeća INTERSTAS-a Blaženko Boban istaknuo je da ta manifestacija daje iznimno važan doprinos razvoju turizma u Solinu. (Hina)