Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za voditelje kreativnih radionica na 6. Artomat-u

artOmat poziva članice i članove HDLU-a te dizajnere, primijenjene umjetnike i srodne dionike kreativne scene na prijavu originalnih i inventivnih prijedloga kreativnih radionica, koje će se održati u sklopu edukativnog programa 6. artOmat-a. Natječaj je otvoren do 20. studenoga.
prijava: 20.11.2015
mjesto: Zagreb; HDLU, Trg žrtava fašizma 16
url: http://www.hdlu.hr
Kroz besplatan edukativni program, koji omogućuje edukaciju iz područja likovne i vizualne kulture, artOmat od samih početaka potiče posjetitelje na razvoj kreativnosti i stvaralaštva. Cilj edukativnog programa i kreativnih radionica je da se uz angažman različitih kreativaca omogući diseminacija znanja i vještina iz područja likovne i vizualne kulture.

Rokovi:
– Natječaj je otvoren od 6. do 20. studenog 2015.
– Autor ili grupa autora o rezultatima će biti obaviješteni do 27. studenog 2015.

2) KRITERIJI
Stručni žiri vodit će računa da edukativni program 6. artOmat-a afirmira različite i kreativne metode pedagoškog rada koje se primjenjuju u diseminaciji znanja i vještina. Razmatrat će se relevantnost predložene teme u odnosu na praktičnu i teoretsku korisnost u suvremenom kontekstu i predloženom mediju. Razmatrat će se svrhovitost teme i/ili njezina društvena značajnost. Poželjni su niže budžetni i ekonomični prijedlozi namijenjeni publici od 10 do 15 polaznika. Autori radionice mogu koncipirati kao fokus grupe, interaktivne, problemske, tematski s fokusom na određenu tehniku i/ili problem te slično.
Za voditelje radionica može se prijaviti jedan autor ili grupa autora. Materijal potreban za radionicu osigurava HDLU. Voditeljima će također biti dodijeljen asistent koji će pomagati u koordinaciji, pripremi i spremanju radionica.

Radionice za vrijeme 6. artOmat-a održavaju se u Klubu HDLU-a u za to predviđenom terminu.
Stručni žiri edukativnog programa 6. artOmat-a:
Ivana Čuljak, modna dizajnerica i teoretičarka mode (artOmat)
Gaella A. Gottwald, povjesničarka umjetnosti i umjetnica (artOmat)
Marta Haraminčić, pedagoginja i povjesničarka umjetnost
Martina Miholić, umjetnica i voditeljica galerija Prsten i PM (HDLU)
Mia Orsag, umjetnica i voditeljica galerije Bačva (HDLU)

3) UVJETI
– Ovaj je natječaj, uz redovite članove i članice HDLU-a, otvoren dizajnerima, primijenjenim umjetnicima te srodnim dionicima kreativne scene.
– Radionice trebaju trajati 3 puna sata (180 minuta).
– Tematski radionice mogu uključivati različite vidove kreativnog izražavanja. Poželjno je da su radionice koncipirane interaktivno, da su interdisciplinarne, da potiču kreativnost kroz učenje novih vještina, da potiču kreativno i/ili kritičko mišljenje.
– Poželjno je da su predloženi koncepti za radionice jednostavno izvedivi i ekonomični te da obuhvaćaju od 10 do 15 polaznika.
– Voditelji sami određuju uzrast sudionika.
– Voditelji sami odabiru metodu rada kao i temu.
– Materijal za radionice nabavlja HDLU prema specifikaciji koju dostavi voditelj. Okvirna vrijednost materijala po radionici je 150,00 kuna.
– Termini izvođenja radionica biti će usklađeni u dogovoru sa organizacijom artOmat-a i koordinatorom radionica.
– Honorar za vođenje radionica je 70,00 kuna po satu (neto) temeljem Ugovora o autorskom djelu kojeg autor sklapa s HDLU. Isplata honorara vrši se po izvršenju svih ugovorenih radionica.
 
4) POSTUPAK PRIJAVE

1. Ispuniti online prijavnicu zaključno s 20. studenog 2015. koja se nalazi OVDJE.
2. Nakon slanja prijave, potrebno je poslati 1 do 3 fotografije koja ilustrira predloženu radionicu, s naznakom predmeta: „RADIONICA 6. artOmat” na e-mail: radionice.hdlu@gmail.com
Napomena: sve fotografije trebaju biti imenovane – imenom i prezimenom voditelja iz online prijave.
Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.
 
KONTAKT:
Za sva pitanja obratite se e-poštom: radionice.hdlu@gmail.com
Juraj Vuglač, koordinator događanja u Klubu HDLU-a.