izložba

Izložba T1p0grafija


vrijeme: 22.10.2013. - 29.10.2013.
mjesto: zagreb; Izložbeni salon 'Izidor Kršnjavi, Trg maršala Tita 11

U utorak, 22. listopada, u 19 sati, u Izložbenom salonu 'Izidor Kršnjavi, otvara se izložba tipografskih radova učenika Grafičkog odjela unazad desetak generacija. Autorica izložbe je Vinka Mortigjija Anušić, prof. mentor, a radovi se mogu razgledati do 29. listopada.

Na izložbi će biti izloženi radovi 10 i više generacija učenika nastalih na predmetu Tipografija. Toliko ih je ostavilo svoj trag u brojnim zanimljivim i kvalitetnim radovima visoke produkcijske razine. Nekolicina bivših učenika već su priznati i afirmirani mladi umjetnici i dizajneri. Svoje prve dizajnerske korake učinili su upravo u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.


Radovi su parcijalno bili izlagani na brojnim izložbama Odjela grafike, završnim izložbama i zajedničkim tematskim izložbama više odjela, no nikada kao samostalna tipografska cjelina. Želja mi je pružiti mogućnost javnog prezentiranja svih najboljih radova na jednom mjestu i to baš u Salonu da sadašnje generacije vide kakav trag su ostavili njihovi prethodnici. Ujedno bih htjela ponuditi mogućnost bivšim učenicima da svrate u svoju staru školu i prisjete se đačkih dana i svojih prvih uradaka. Vinka Mortigjija Anušić, prof.

(M.K., 21.10.2013)