Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'born to please' Saše Božića

Kazališni redatelj i dramaturg Saša Božić ispitujući tanku granicu između kazališta, plesa, glazbe i same publike postavio je novi kazališni performans 'born to please', koji će premijerno biti izveden 21. listopada u Teatru &TD u Zagrebu.
vrijeme: 21.10.2015.
mjesto: Switzerland
url: http://www.culturescapes.ch/

Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušavaju se u njima nepoznatom izričaju pjevanja u novoj kazališnoj predstavi Saše Božića „born to please“. U predstavi se radi  o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe.

Ova četvorka rođena je da zadovolji i sebe i publiku pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, međunarodnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavnjaštva. Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

„born to please“ prva je u nizu kazališnih predstava koje je de facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom On entertainment.

Predstava će imati premijernu izvedbu 21. listopada i repriznu izvedbu 22. listopada u Teatru &TD.

'born to please'
Autorski projekt Saše Božića
U suradnji s izvođačima: Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Marko Jastrevski,  Jerko Marčić
Kostimi i scena: Zdravka Ivandija Kirigin
Suradnik za scenski pokret: Ksenija Zec
Svjetlo: Marino Frankola
Ton: Damir Šimunović
Fotografije: Ana Piplica, Zoran Kulušić
Producentica: Andrea Remetin
Produkcija: de facto
Koprodukcija: Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD, Art radionica Lazareti Dubrovnik

Projekt je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova.