natječaj, izložba

BorderBody – poziv na međunarodni festival


prijava: 20.10.2013.

Međunarodni festival fotografije, video umjetnosti, slikarstva i izvedbenih umjetnosti ArtExpo ove se godine organizira na temu BorderBody, a održava se tijekom studenog u Španjolskoj i Poljskoj. Prijave su otvorene do 20. listopada.

BorderBody osmišljena je kao difuzna i nomadska izložba koja se odražava na različitim mjestima svijeta. Festival čine dvije sekcije: Mixing Cities, koji se bavi modernim urbanim promjenama i njihovim utjecajem na građane, te Mixing Identities, koji usmjeren na hibridizaciju društvenih identiteta u suvremenom dobu.

Selekcija umjetničkih radova bazira se na glavnom konceptu fluidnosti, pokreta, promjenjivih mreža i transformacije gradova. U suvremenom društvu granice postaju sve fleksibilnije, a jednako tako i identiteti; što svaku osobu i svako mjesto čini prepoznatljivim entitetom, ispada fluidno, višestruko, čineći kulturne, religijske i etničke granice također promjenjivima.

Ova promjena, mutacija, dopustila je prelaženje unutar identiteta stvarajući nove moguće prijelaze, nove spojeve. Ne postoji više granica između identiteta i drugog, već je moguće hodati, prelaziti i pronalaziti sebe na pola puta, u ne-mjestu, u ne-identitetu. Ljudi, iskustva, društva, napredak i svi njihovi inputi stvaraju hibridne identitete, međusobno se modificirajući i miješajući kako bi se stvorio bolji svijet.

Svaki umjetnik može prijaviti neograničen broj radova, a kotizacija se plaća samo za radove koji prođu selekciju. Prijave su otvorene za umjetnike, arhitekte, dizajnere, kako pojedince tako i grupe.

Za sudjelovanje potrebno je prijavu rada, zajedno s biografijom, videografijom i fotografijama rada (samo za video umjetnike), te primjer rada poslati na lucacurci@lucacurci.com ili na adresu:
International ArtExpo
Corso Vittorio Emanuele II, 33
70122 Bari
Italy

(I.P., 17.10.2013)