Preskočite na glavni sadržaj

Simultane projekcije filma 'Ne ostavljaj me' u šest gradova

Simultanom projekcijom dokumentarne komedije 'Ne ostavljaj me' Sabine Lubbe Bakker i Nielsa van Koevordena u šest gradova bivše Jugoslavije, u srijedu se u Dokukinu KIC nastavlja projekt Dokuvizija
vrijeme: 14.10.2015.
mjesto: Zagreb, KIC, Preradovićeva 5
url: http://dokukino.net/

Film prati dva muškarca u krizi srednjih godina, Flamanca Boba i Valonca Marcela koji dijele samoću, smisao za humor i sklonost prema alkoholu.  U suludom brainstormingu o budućnosti kod njih se javlja ideja o samoubojstvu kao mogući izlaz iz turobne svakodnevice, sve dok jedan od njih završi na odvikavanju, stoji u najavi Dokukina.

Nakon premijere na amsterdamskoj IDFA-i, ta " tragikomična oda neuspjehu" s uspjehom je prikazana na nizu svjetskih filmskih festivala.

Indiwire je film opisao kao komediju "kakve nije bilo godinama", dodajući da izgleda "kao da ga je fikcionalizirao Jim Jarmusch", a Sight and Sound  ga je proglasio najboljim dokumentarcem prošle godine, u jakoj konkurenciji u kojoj su bili i Oppenhaimerov "Pogled tišine", Sauperov "Dolazimo u miru", Wisemannova "Nacionalna galerija" te hitovi "20000 Days on Earth" i "CitizenFour".

Dokuvizija je partnerski projekt Balkan Documentary Distribution Networka, kojemu je cilj  kroz društveno-angažirane i kreativne dokumentarne filmove povezivanje filmaša i publike na regionalnoj razini, te razmjena programa.

Grad domaćin treće Dokuvizije je Prizren, a film će se u isto vrijeme prikazati još u Skopju, Ljubljani, Beogradu, Podgorici i Zagrebu.

Putem Skypea koredateljica Sabine Lubbe Bakker će govoriti o problematici filma, a diskusija, u koju će se moći uključiti i publika, će se izravnim video streamingom prenositi u dvoranama ostalih pet partnerskih gradova.

Distributer filma je Restart Label. (Hina)