izložba

Iva Kostrenčić - ArMOR


vrijeme: 11.10.2013. - 20.10.2013.
mjesto: Pula; Galerija Luka, Istarska 30

U petak, 11. listopada, s početkom u 19 sati, u Galeriji Luka u Puli, otvara se samostalna izložba 'ArMOR', modne dizajnerice Ive Kostrenčić. Izložba ostaje otvorena do 20. listopada.

Kolekcija ArMOR nastaje kao sinteza iskustva, stečenog znanja, doživljaja mjesta i emotivnih stanja, koje je Iva Kostrenčić proživjela u protekloj godini i koji su utjecali na odabir estetike u kojoj traži utjehu, sigurnost i inspiraciju. Kolekcija je susret dviju različitih, vrlo striktnih struktura - vojne uniforme i klasičnog odijela koje prožima ženstvenom nježnošću i senzualnošću, te stvara odijela putnika sanjara.

ArMOR - ljubav i štit - su naoružanje koje je omogućilo Ivi da dođe na svoje odredište, koje je istovremeno njena polazišna točka, jer ova capsule collection čvrst je temelj za dizajneričina buduća istraživanja.

Tako da ArMOR u sebi nos simboliku mnogih putovanja; onu fizičkih premještanja iz mjesta u mjesto koja su ispunila Ivin život u proteklih nekoliko godina, onu mentalnih putovanja koja su sačinjena od želja i snova koja su joj vodilja, puta koji je prešla kako bi stekla znanje i iskustvo koji su omogućili stvaranje ove kolekcije i puta koji je tek pred njom i na koji kreće odjevena u svoja nova odijela. (Silvia Potočki Smiljanić)

Iva Kostrenčić rođena je 1991. godine u Puli. 2013. godine diplomirala je modni dizajn na Università IUAV di Venezia u Italiji. 2012.-2013. bila je na šestomjesečnoj praksi u Londonu u studiju Yang Li. Kao dio tima studija Yang Li, radila je na Fashion Weeku u Parizu dva puta, u showroomu studija, u rujnu 2012., te u showroomu i na modnoj reviji, u veljači 2013.

(M.K., 09.10.2013)