Preskočite na glavni sadržaj

Varaždinske barokne večeri i u Križevcima

Dio 45. Varaždinskih baroknih večeri i ove će se jeseni održati u Križevcima u Grkokatoličkoj katedrali Presvetoga Trojstva, gdje će koncert u četvrtak navečer održati američki ansambl iz Atlante 'New Trinity Baroque', kojeg čine međunarodni glazbenici.
vrijeme: 24.09.2015.
mjesto: Križevci
url: http://www.vbv.hr/

Radi se o jednom od vodećih orkestara rane glazbe u Sjedinjenim Američkim Državama. Suorganizatori koncerta su Grad Križevci i tamošnji Ogranak Matice Hrvatske.

Varždinske barokne večeri otvorene su u petak koncertom jednog od najboljih francuskih ansambala "Le Concert Spirituel".

Francuski ansambl pod ravnanjem Hervea Niqueta izveo je ulomke iz "Te Deuma" Marc-Antoinea Charpentiera te djela Georga Friedricha Handela, među njima i Glazbu za kraljevski vatromet.

Do 1. listopada bit će održano još 25 koncerata u Varaždinu, Trakošćanu, Novom Marofu, Ludbregu, Sv. Jurju na Bregu, Krapini, Križevcima, Prelogu i Varaždinskim Toplicama.

U subotu u Trakošćanu nastupa trio Il Finto Pariggino na koncertu uz baroknu kavu, a to će ponoviti i u nedjelju u varaždinskoj palači Sermage. Gostovanja francuskih ansambala u Varaždinu nastavljaju se koncertom ansambla Les Talens Lyriques, a prvi vikend Varaždinskih baroknih večeri zaključit će u nedjelju Varaždinski komorni orkestar.

U popratnom programu festivala su 20. Međunarodna izložba cvijeća, gastro izložba u Trakošćanu, znanstveni simpozij o 45 festivalskih godišta, opera u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu Mislibolesnik iliti hipokondrijakuš te izložba u Gradskom muzeju Varaždin. (Hina)