Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski animirani filmovi na festivalima u Córdobi i Bristolu

Hrvatski animirani filmovi bit će prikazani na dva svjetska festivala - u Córdobi na osmom izdanju Međunarodnog festivala animacije Anima 2015 te na 21. izdanju Encountersa – međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Bristolu.
vrijeme: 10.09.2015.
mjesto: Córdoba i Bristol

Međunarodni festival animacije Anima 2015 održava se u argentinskom gradu Córdobi od 10. do 12. rujna, te će prikazati četiri hrvatska fima. U natjecateljski program kratkometražnih filmova uvršteni su Wiener Blut u režiji Zlatka Boureka i Pavla Štaltera te manjinska hrvatska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lundgren, u selekciji animiranih filmova za djecu bit će prikazan Skriveni talent Mirana Miošića, dok će u programu Svjetska panorama biti prikazan Stakleni čovjek Daniela Šuljića. Više informacija o festivalu potražite na ovoj poveznici.

Nekoliko dana kasnije, hrvatski animirani filmovi bit će prikazani na 21. izdanju Encountersa – međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Bristolu. Festival se održava od 15. do 20. rujna, a u programu će prikazati četiri domaća ostvarenja: tri animirana i jedan kratkometražni igrani film. U natjecateljski program uvršteni su animirani filmovi Ljubav i prijevozna sredstva Draška Ivezića, Zašto su došli vlakom Joška Marušića i Slom Davida Lovrića, dok će u popratnom programu Short Matters biti prikazana Kokoška Une Gunjak.
 
Festival Encounters jedan je od vodećih festivala animiranog i kratkometražnog filma u Velikoj Britaniji, a festivalski pobjednici izravno su nominirani za nagradu BAFTA, Oscar, nagradu Europske filmske akademije i Cartoon d'Or. Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.
 
Izvor: HAVC