Preskočite na glavni sadržaj

Robert Šimrak / Do you ( I ) feel lucky?

U galeriji Kula u Splitu, u četvrtak, 27. kolovoza, s početkom u 20 sati, otvara se izložba Roberta Šimraka pod nazivom 'Do you ( I ) feel lucky ?'. Izložba ostaje otvorena do 27. rujna.
vrijeme: 27.08.2015. 20,00
mjesto: Moscow, Russia
url: http://info.hazu.hr/luko_paljetak_biografija
Robert Šimrak rođen je 1967. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i Školu primijenjene umjetnosti pohađao je u Zagrebu. Akademiju likovnih umjetnosti upisao je 1987. godine. Diplomirao je na grafičkom odjelu u klasi profesora Ante Kuduza 1992. godine. Po završenom školovanju djeluje kao samostalni umjetnik te postaje član Zajednice umjetnika Hrvatske i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.Boravio je na studijskim putovanjima u Indiji, Egiptu, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Maroku i Austriji. Predsjednik je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u mandatu od 2001. do 2003. Sudjelovao je u radu brojnih žirija, prosudbeih tijela i umjetničkih savjeta. Bio je član je umjetničkih savjeta Galerije Proširenih medija, Galerije Studenskog Centra, Galerije Dubrava, Galerije Karas, Galerije Bačva, Galerije Sebastian u Dubrovniku, Gradskog Muzeja Karlovac, organizacijskim odborima Zagrebačkog salona i Salona mladih.

Od 1995. radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kao asistent na nastavničkom odsjeku na kolegijima Crtanje i Slikanje.2014. godine izabran je u zvanje redovitog profesora na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Samostalno izlaže od 1989. godine na četrdesetak samostalnih izložbi.  Skupno izlaže na više od dvjestotinjak izložbi, a od 1988. sudjeluje na gotovo svim značajnijim skupnim izložbama u zemlji (Biennale mladih u Rijeci, Salon mladih, Trienale crteža, Zagrebački salon, Trienale kiparstva, Međunarodna izložba crteža u Rijeci, Trienale grafike te na pedesetak drugih skupnih izložbi i koncepcija. Također izlaže na nekoliko skupnih međunarodnih izložbi od kojih treba izdvojiti Biennale mladih Mediterana u Lisabonu, Međunarodni biennale u Kairu, Međunarodni grafički biennale u Krakowu, Oldenburgu, Beču i Bophalu u Indiji.