Preskočite na glavni sadržaj

Izložba u čast Boulezova 90. rođendana

Od 1. do 18. rujna u Predvorju kina SC biti će otvorena izložba povodom obilježavanja 90. rođendana Pierrea Bouleza. Otvorenje izložbe održat će se 1. rujna, u 19 sati. Izložba je ostvarena u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.
vrijeme: 01.09.2015. 19,00
mjesto: Zagreb; Kino SC, Savska 25
url: http://rendez-vous.hr
Ova je izložba prilagođeni oblik izložbe postavljene u Pariškoj filharmoniji, u proljeće 2015., u povodu obilježavanja 90. rođendana Pierrea Bouleza. Predstavlja višestruke aspekte njegova rada, učenja i susretanja koji su obilježili njegovu karijeru u perspektivi. Kronološki postav izložbe istaknut je odabirom Boulezovih glavnih djela, izmjenjujući se s pothvatima koji su oblikovali njegovu jedinstvenu putanju.

Izložba koja dolazi u Zagreb 'digest' je izdanje, sažetak dakle, velike pariške izložbe, ali koja nam je i ovakva potrebna, koja je morala posjetiti ovaj grad i našu sredinu, upravo zbog odgovornosti koju Zagreb, kao mjesto rođenja Muzičkog Biennala, međunarodnog festivala suvremene glazbe, još od daleke 1961. godine, nosi na svojim ramenima i zbog koje, treba ovu izložbu promatrati i shvatiti upravo onako kako je Boulez sebi samome postavio nešto poput pitanja u naslovu svoje knjige, iz 1963.godine: (kako) 'Misliti glazbu danas' .

Urednica zagrebačke izložbe: Petra Pavić
Kustosica zagrebačke izložbe: Marta Kiš
Parišku izložbu osmislili: Musée de la Musique / Pariška filharmonija
Kustosica pariške izložbe: Sarah Barbedette