Preskočite na glavni sadržaj

'Belladonna' i 'Trema' u programu 72. venecijanske Mostre

U natjecateljski program Horizonti 72. međunarodnog filmskog festivala u Veneciji uvršten je kratkometražni igrani film 'Belladonna' čiju režiju, scenarij i montažu potpisuje Dubravka Turić, a produkciju Zdenka Gold, te manjinska hrvatska koprodukcija 'Trema' grčkog redatelja i scenarista Yorgosa Zoisa i producenta Siniše Juričića.
vrijeme: 02.09.2015.
mjesto: Zagreb
url: http://public.carnet.hr/pif-festival/

Horizonti su jedan od dva natjecateljska programa Venecije, u kojem se najavljuju nadolazeći svjetski trendovi i nova zanimljiva redateljska imena, a prikazuje i filmove već etabliranih autora.

Redateljica kratkometražnog igranog filma 'Belladonna', kojem je prikazivanje u Veneciji ujedno i svjetska premijera, kaže kako joj ulazak na jedan od najvećih filmskih festivala znači jako puno i kako joj je drago da je film prepoznat van lokalnih granica što znači da je univerzalno razumljiv. 

Grčko-hrvatsko-francuski film 'Trema' (Interruption) debitantsko je dugometražno ostvarenje nagrađivanog grčkog redatelja i scenarista Yorgosa Zoisa. Hrvatski koproducent je Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom, a tehničku podršku je pružio Tuna film. 

Više pročitajte na havc.hr.