Preskočite na glavni sadržaj

11. Tirenin Kazališni kamp u Pazinu

Pazinski Kazališni kamp će se održati od 27. srpnja do 3. kolovoza, a polaznici će u intenzivnom šestodnevnom programu radionice 'Kazalište i priroda' pod vodstvom dramskih pedagoginja Ive Milley i Maje Sviben istraživati odnos ljudskog tijela i okoliša, mogućnosti glasa i govora na otvorenom te kako prirodne pojave utječu na kazališnu izvedbu.
vrijeme: 27.07.2015.
mjesto: Montreal, Canada
url: http://www.ffm-montreal.org/

Osim radionice, polaznike očekuje i bogat popratni program. U sklopu Kazališnog kampa izvest će se predstava „To je to?“ Teatra Tirena koju autorski potpisuju Tina Hofman, Nina Horvat i Petra Težak. Predstava uz živu glazbu, pripovijedanje, pjesmu, elemente neverbalnog kazališta i animaciju predmeta pokušava djeci približiti situaciju gubitka i objasniti što se sve događa u nama i oko nas kad nekoga više nema. U suradnji s Legendfestom organizirat će izlet u Pićan na festival legendi, mitova i priča koji će se održati od 31. srpnja do 2. kolovoza.

Teatar Tirena jedanaestu godinu za redom organizira niz radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. Kazališni kamp je kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. Kroz njega se promiče razvoj kazališne kulture, stjecanje stručnog znanja iz kazališta kao medija, te afirmacija mladih umjetnika. U deset godina održane su 142 radionice u kojima je sudjelovalo preko sedam stotina polaznika. Kazališni kamp je 2011. dobio godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.