Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade Neli Koscis i predstavi 'Virginia Woolf'

Nagrada Grand prix ovogodišnjeg 16. međunarodnog festivala komornog teatra 'Zlatni lav' koji je održan u Umagu, pripala je glumici Neli Koscis za ulogu Marte u predstavi 'Virginia Woolf' u produkciji pulskog Istarskog narodnog kazališta, a ista je predstava dobila i nagradu publike s ocjenom 4,58, obznanio je to žiri festivala u čijem su sastavu bili Vesna Đikanović, Slavica Marin i Dimitrij Sušanj.
vrijeme: 05.07.2015.
mjesto: Umag
url: http://www.zlatni-lav.hr

Osim toga, dodijeljena su još dva Zlatna lava i to predstavi "Postani obcestna svetilka" u produkciji Slovenskog narodnog gledališća iz Nove Gorice, te predstavi "Pomutnje", Eurokaza-Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

U obrazloženju odluke o dodjeli Grand prixa glumici Neli Koscis navodi se kako je ona velikom unutrašnjom energijom i intuicijom, a istovremeno izrazito intenzivno kreirala jedan od najkompleksnijih likova dramske literature, formirajući ga iz njegovog materijala gubitništva.

"Glumačka energija Nele Kocsis generator je cijelom ansamblu u ovoj predstavi, velikodušno otvarajući i prostor za glumačko partnerstvo i suigru" - zaključio je žiri.

U obrazloženju odluke o dodjeli Zlatnog lava predstavi "Postani obcestna svetilka" žiri je naveo kako je ta predstava uspjela Kosovelovu poeziju predstaviti kao izniman kazališni događaj, pronašavši u aktivizmu, i intimizmu i ekspresionističkom kriku Kosovelovog stiha kazališni izraz. Za predstavu "Pomutnje" redatelja Branka Brezovca žiri navodi kako ponuđene teme dotiču tako problematiku prirode žudnje, njezinu spoznaju odnosno "što želimo kad želimo drugog te što bi bilo to spoznatljivo, a što nespoznatljivo u drugom". (Hina)