Preskočite na glavni sadržaj

EU.T.ER.PE projekt - Javni poziv za glazbenike

Traže se mladi, talentirani, iskusni i dinamični glazbenici (po mogućnosti do 35 godina starosti) iz EU i pridruženih zemalja za kreativnu suradnju s Cinkušima, poznatim hrvatskim bendom etno i world glazbe, koji kombiniraju različite glazbene žanrove s tradicionalnom glazbom s korijenima u kajkavskom dijalektu. Rok za prijave je ponedjeljak, 15. lipanj 2015.
prijava: 15.06.2015
mjesto: Zagreb
url: http://www.scenaamadeo.hr/

Udruga Adriatico Mediterraneo, u suradnji s Ring Ring udrugom, Amadeo – art Kabinetom d.o.o. i Day Later organizatori su projekta 'Europske tradicije u kulturnoj baštini i nastupima (EU.T.ER.PE)'  koja je financirana od strane Europske unije u sklopu programa Kreativna Europa.

Jezgra EU.T.ER.PE projekta povezana je s ciljevima i prioritetima EU, kao što su jačanje sposobnosti sektora pri upravljanju međunarodnim pratećim djelatnostima te tako omogućuje kulturnim i kreativnim sudionicima suradnju na međunarodnoj razini i internacionalizaciju svoje karijere i aktivnosti u EU.

Projekt se posebno usredotočuje na tradicionalne instrumente, narodnu i tradicionalnu glazbu, te predviđa  organizaciju četiri koncerta, s jednim koncertom u svakoj zemlji partnera, gdje će se lokalnoj glazbenoj grupi pridružiti 4 solista koji dolaze iz 4 različite zemlje i sviraju tradicionalne glazbene instrumente, djelujući kao "ambasadori" svoje države.

Više informacija o bendu može se naći na slijedećim poveznicama www.cinkusi.hr.

Ovaj izbor će uključivati soliste koji sviraju jedan od sljedećih instrumenata:
• Lijerica
• Harmonika
• Lutnja
• Tamburica

Ostali uvjeti su znanje engleskog jezika, otvorenost i svestranost, vještine u poznavanju stila balkanske glazbe, sposobnost  improvizacije;  osoba  mora posjedovati  potrebne isprave, te imati  iskustva u nastavi i vođenju radionica iz traženog instrumenta. Srdačno pozivamo glazbenice da se prijave na ovaj natječaj.

Odabrani solisti moraju biti  dostupni za rad od 5. srpnja 2015. do 11. srpnja 2015. Bend i solisti će vježbati i raditi zajedno u Zagrebu od 5. srpnja do 9. srpnja kada će biti uključeni u jedinstven nastup na klupskoj kazališno-glazbenoj sceni Amadeo, na  kojem će se  predstaviti njihova različita iskustva  i pozadine. Svaki glazbenik će donijeti vlastiti glazbeni baštinski izraz tradicije neke europske zemlje i svaki umjetnik će sudjelovati kao protagonist, a ne samo kao izvođač. Solisti također pristaju na sudjelovanje u masterclass radionici sa studentima Glazbene akademije Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati 10. srpnja na Amadeu.

Naposljetku, solisti pristaju sudjelovati u nizu manjih nastupa na zagrebačkim ulicama s renomiranim uličnim sviračima i uz potporu članova benda 'Cinkuši', kojima će glavni nastup biti predstavljen široj publici.

Projekt će pokriti sve troškove smještaja i trošak povratne karte iz zemlje porijekla izvođača. Osim toga, projekt će izvođačima platiti naknadu u bruto iznosu od 600 EUR kao minimum.  

U skladu s kvalitetom primljenih prijava i dostupnosti izabranih glazbenika, nije isključena mogućnost prisustvovanja u drugim umjetničkim suradnjama u sklopu EU.T.ER.PE projekta tijekom 2015. godine u Grčkoj i Italiji.

Kako se prijaviti:
• životopis napisan na engleskom jeziku
• link na kvalitetan video nastupa ili audio datoteke
treba poslati gospodinu Jakovu Jandriću na e-mail adresu: jakov_jandric@yahoo.com.

Rezultati izbora bit će objavljeni na web stranici  organizacija  uključenih u EU.T.ER.PE projekt, te će odabrani glazbenici primiti osobni odgovor u roku od dva do tri dana od datumazavršetka prijava.

Natječaj se može naći i na sljedećem linku: http://www.scenaamadeo.hr/images/stories/EUTERPE/CALL_FOR_MUSICIANS_Zagreb.pdf