izložba

Labin - Body Scan Sandra Đukića


vrijeme: 13.07.2013. - 01.08.2013.
mjesto: Labin; KuC Lamparna, Rudarska 1
organizator: KuC Lamparna

U galeriji KuC Lamparna u Labinu nastavlja se ciklus samostalnih izložbi 'Umjetnost i kaos', započet 2012. godine. Ovogodišnji ciklus započinje u subotu, 13. srpnja, s početkom u 21 sat, izložbom Sandra Đukića pod nazivom 'Body Scan', koja kroz medij videa i fotografije predstavlja 'portret prijatelja', nedavno preminulog umjetnika Tomislava Gotovca. Izložba traje do 1. kolovoza.

Ciklus predstavlja umjetnike čiji radovi svojom percepcijom realnosti ili umjetničkim izrazom više ili manje eksplicitno reagiraju na postojeću svjetsku postmodernističku krizu u društvu.

Njihova djela, koja se referiraju na suvremeni život i svakodnevnicu, a u likovno-oblikovnom smislu uključuju sve suvremene medije, biti će kroz pet ovogodišnjih izložbi predstavljena u Galeriji KuC-a Lamparna te prema potrebi i u ostalim prostorima bivših gospodarskih zgrada IU Raša na Pijacalu.

Igre svjetlošću, destrukcija forme u fizičkom i značenjskom smislu, multiperspektivizam, uvođenje novih dimenzija komunikacije, eksperimentiranje s novim formama, multimedijalno predstavljanje i umjetničko propitivanje opstanka svima znane stvarnosti, glavni je tematski okvir ovog ciklusa izložbi čiji je kustos Sanja Švrljuga.


 
Multimedijalni umjetnik Sandro Đukić rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa prof. Đuro Seder). Kao gostujući i redovni student od 1989. - 1993. pohađao je Umjetničku akademiju u Düsseldorfu, najprije u klasi Nam June Paika, a zatim Nan Hoover. Na istoj je ustanovi 1993.-1994. pohađao majstorski studij (prof. Nan Hoover).

Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavač sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih simpozija. Član je strukovnih udruga HDLU i ZUH-a, a od 2009. godine redoviti je suradnik na projektima Labin Art Expressa, kao umjetnik i/ili dizajner.

Ciklus samostalnih izložbi 'Umjetnost i kaos', kojeg sufinanciraju Ministarstvo kulture, Istarska županija te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, biti će nastavljen u rujnu mjesecu izložbom Đorđa Jandrića.

Izvor: www.regionalexpress.hr

(I.P., 11.07.2013)