Preskočite na glavni sadržaj

Besplatne Elektroničke Knjige: Ženski pjesnički blok

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta 'Besplatne elektroničke knjige' tri nova pjesnička reizdanja: 'Kvadratura duge' Dorte Jagić, 'Južne životinje' Irene Matijašević te 'Pleši, Modesty, pleši' Darije Žilić, koja je dobila nagradu Kiklop za najbolju zbirku poezije 2011. godine.
url: http://elektronickeknjige.com
Trenutno je na mrežnim stranicama projekta 'Besplatne elektroničke knjige' od 170 objavljenih dostupno 135 naslova.
 
Osim novih naslova, čitateljima su dostupne i redizajnirane stranice projekta koje su preglednije, čitkije, informativnije i ažurnije u odnosu na stare. Unaprijeđena je funkcionalnost autorskoga i naslovnog kazala, dodano je pretraživanje po svim sadržajima dostupnim na mrežnim stranicama, što praktično znači da svaka knjiga funkcionira kao da je opremljena kazalom imena i pojmova. Unaprijeđeno je i podešavanje veličine teksta u knjigama, kao i navigacija unutar same knjige.
 
Posebno su izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno i izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima, a ažurirano je i više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.