Preskočite na glavni sadržaj

Ususret 13. ZFF-u: poziv za prijavu na radionicu 'Moj prvi scenarij'

Zagreb Film Festival poziva na prijavu za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija 'Moj prvi scenarij'. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi. Rok za prijavu je 15. srpanj 2015.
vrijeme: 14.11.2015.
prijava: 15.07.2015
mjesto: Zagreb
url: http://www.zagrebfilmfestival.com

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno 6 sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz inozemstva. Radionica će se održati tijekom 13. izdanja Zagreb Film Festivala,  koji se ove godine održava od 14. do 22. studenog 2015., u trajanju od 5 dana.  
 
Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice “script doctora”, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.    
 
Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:  
1. kratak životopis s osobnim podacima
2. sinopsis
3. scenarij / treatment + minimalno 3 razrađene scene (ako se ne šalje scenarij)
 
Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada.  

Prijave slati na e-mail: industry@zagrebfilmfestival.com  
Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom rujna 2015. godine.

Radionica 'Moj prvi scenarij' prvi je put predstavljena u sklopu programa Industrija, koji okuplja praktične i edukativne sadržaje, na jubilarnom 10. Zagreb Film Festivalu 2012. godine, i otad je sastavni dio repertoara Industrije.

Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), s ciljem praktične potpore mladim filmskim profesionalcima kroz intenzivni aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu pod mentorskom palicom iskusnih scenarista, te na što direktniji i konkretniji način podržati njihove debitantske dugometražne filmske projekte.

Na prethodna tri izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 18 projekata iz različitih europskih država (Italija, Francuska, Češka, Rumunjska, Mađarska, Litva i dr.), od čega 2 projekta iz Srbije te 6 hrvatskih autora/ica s projektima koji su nesumnjivo na sigurnom putu prema realizaciji. Primjerice, ove su godine projektima ‘Zbornica’ Sonje Tarokić i ‘Garbura’ Josipa Žuvana (koji su polazili radionicu 2013. godine), kao i scenariju ‘Čovjek iz Katange’ prošlogodišnjeg sudionika Radislava Jovanova Gonze, odobrena sredstva Hrvatskog audiovizualnog centra za razvoj projekta.