Preskočite na glavni sadržaj

Klavirski duo D&B nastupa u Španjolskoj

Istaknuti hrvatski klavirski duo D&B kojeg čine Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek održat će u četvrtak, 7. svibnja, recital u španjolskom gradu Burgosu. Koncert se održava u sklopu manifestacije 'Tjedan Republike Hrvatske' kojeg organizira Europska kuća. Uz djela svjetskih skladatelja, tom će prigodom izvesti i djela hrvatskih skladatelja Luke Sorkočevića, Alfija Kabilja i Brune Vlaheka.
vrijeme: 07.05.2015.
mjesto: Španjolska; Burgos
url: http://casadeuropa.blogspot.com/

Dva tjedna kasnije, održat će i recital u sklopu festivala Palma de Mallorca, a idućih mjeseci očekuje ih i niz nastupa na ljetnim festivalima u Hrvatskoj i Španjolskoj.

Uz intenzivni koncertni raspored, od 11. do16. kolovoza po prvi će put u Hrvatskoj održati i seminar za usavršavanje i interpretaciju sviranja u klavirskom duu na 10. jubilarnoj LAUS međunarodnoj ljetnoj akademiji u Dubrovniku.

Strast prema klaviru i kreativnost sviranja u paru ujedinili su Dubravku Vukalović i Brunu Vlaheka u D&B Duo. Već prvim zajedničkim nastupom 2006. u Lausannei ostvarili su golem uspjeh, oduševivši švicarsku publiku i kritiku svojom izvedbom djela za dva klavira Rahmanjinova i Bernsteina. Upoznali su se tijekom studija na Konzervatoriju u Lausannei, gdje im je mentor bio glasoviti švedskog pijanist i stručnjak za komornu glazbu Dag Achatz. Popularnost im otad neprekidno raste nizom nastupa od Amsterdama, Berlina, Dubrovnika, Madrida, Palme de Mallorce do Monte-Carla u kojem su postali i laureati I. međunarodnog natjecanja za klavir četveroručno održanog 2013. g. Iste su godine debitirali i na azijskim pozornicama koncertnom turnejom po Kini, gdje kritika ističe „briljantnu virtuoznost njihovog dijaloga“. Prvi su hrvatski interpreti monumentalnog ciklusa „Vizije amena“ za dva klavira francuskog skladatelja Oliviera Messiaena kojeg su izveli povodom 50. obljetnice Muzičkog biennala Zagreb. Repertoar im se sastoji od originalnih djela kao i obrada za dva klavira i klavir četveroručno, a redovito izvode i djela suvremenih skladatelja od kojih su neka posvećena upravo njima.