Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Pomutnje' pozvana na sedam inozemnih festivala

Predstava 'Pomutnje', nastala u koprodukciji Eurokaza, Akademije dramske umjetnosti i Domina, čija je svjetska praizvedba održana u rujnu 2014. u Abrons Arts Centeru u New Yorku, pozvana je ove godine na sedam inozemnih festivala.
vrijeme: 28.04.2015.
url: http://www.eurokaz.hr/

Sada već kultna predstava u režiji Branka Brezovca dobila je odlične kritike kako u SAD-u tako i u Zagrebu gdje je otvorila novu scenu ADU za izvedbene umjetnosti F22 u kojoj od listopada prošle godine igra pred punom dvoranom. Na projektu su okupljeni gotovo svi odsjeci ADU, a predstavljena je i iznimna generacija studenata glume:  Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Domagoj Janković i Adrian Pezdirc.

Dramaturšku okosnicu ove predstave čini roman 'Pomutnje gojenca Törlessa' austrijskoga pisca Roberta Musila, a njena je struktura određena trajanjem i dinamikom glazbenih partitura latvijskoga skladatelja Peterisa Vasksa te finalnom scenom Wagnerove opere 'Siegfried'.

U svibnju 'Pomutnje' kreću na gostovanja u Bugarsku, Crnu Goru i Sloveniju, a najesen se turneja nastavlja nastupom u Nacionalnom teatru u Bukureštu u sklopu NETA festivala, na festivalu Ex Ponto u Ljubljani, festivalu FIAT u Podgorici, te daljnjim gostovanjima u Njemačkoj i Italiji.