Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija studija konzervacije-restauracije

Od 23. do 25. travnja, u Splitu se održava 12. međunarodna konferencija studija konzervacije-restauracije. Konferenciju organizira Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Službeni jezici su engleski i hrvatski. Kotizacija se ne plaća, a sva su predavanja otvorena za javnost.
vrijeme: 23.04.2015.
mjesto: Split; Sveučilišna knjižnica, Ul. Ruđera Boškovića 31
url: http://www.konferencija-restauracija.com/hr
Program trodnevnoga skupa, na kojemu sudjeluju predstavnici studija konzervacije-restauracije iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Mađarske, uključuje šesnaest predavanja studenata, izložbu studentskih postera, seriju predavanja renomiranih konzervatora-restauratora, obilazak povijesne jezgre Grada uz stručno vodstvo i posjet restauratorskim radionicama. Program prvog i trećeg dana održat će se u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice, dok će se program drugoga dana odvijati u centru grada (povijesna jezgra, Hrvatski restauratorski zavod, Galerija umjetnina Split).
 
Detaljan program, sažeci izlaganja i kratke biografije predavača objavljeni su na službenoj stranici Konferencije. Tu su dostupni i cjeloviti tekstovi predavanja studenata iz 2012. i 2013. godine te posteri prezentirani od 2012. godine naovamo. Krajem travnja bit će objavljeni cjeloviti tekstovi ovogodišnjih izlaganja i radovi predstavljeni na izložbi postera.
 
Najbolje studentsko izlaganje, PPT-prezentacija i poster bit će nagrađeni nagradom 'Zvonimir Wyroubal'.
 
Rad organizacijskog odbora Konferencije koordinirao je izv. prof. Jure Matijević, predstojnik Odsjeka za konzervaciju-restauraciju, a odbor su činili (abecednim redom): doc. Siniša Bizjak, pred. Krešimir Bosnić, izv. prof. Mladen Čulić, stud. Bernarda Đurić, v. pred. mr. sc. Katarina Hraste, stud. Lucija Jurlin, pred. Lana Kekez, stud. Nikolina Lovrić, stud. Karmen Milić, pred. dr. sc. Miona Miliša, pred. Nikola Radošević, doc. Sagita Mirjam Sunara, stud. Ana Šapina i stud. Ivana Vukadin.