Preskočite na glavni sadržaj

'El dia que me quieras' Talijanske drame, priča o strasti i ljepoti tanga

Nakon velikog uspjeha predstave u Zajednici Talijana u Rijeci i na Riječkim ljetnim noćima, na kazališnu scenu vraća se svečanom obnovom 9. travnja 'El dia que me quieras' ansambla Talijanske drame, glazbeno-scenska predstava o tangu.
vrijeme: 09.04.2015. 19,30 h
mjesto: Rijeka; HKD na Sušaku, Strossmayerova 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

U novom postavljanju predstave, što će se izvoditi u Zajcu na Sušaku (u HKD-u na Sušaku) , sudjeluje poznati majstor tanga Oliver Beck i njegovi plesači  (Oliver Beck/Alessia Favretto i Ivan Brajnik/Chiara De Grassi) te dva talijanska glazbenika međunarodnog ugleda: Mirko Satto na bandoneonu i Fabio Montomoli na gitari.

Na pozornici Leonora Surian, sa svojim toplim, senzualnim glasom, Alida Delcaro i Giuseppe Nicodemo koji je izabrao i dramatizirao tekstove, između ostalih, P.P. Pasolinija, Pabla Nerude, Izeta Sarajlića, Elvie Nacinovich, Rosanne Bubola.

Strast i priča tanga o ljubavi, emigraciji i identitetu odvest će publiku na putovanje kroz poeziju uronjenu u univerzalni jezik glazbe, pjesme i plesa.

Tango je simbol mješovitog i heterogenog naroda, prokletog i blagoslovljenog, izmučenog i strastvenog, koji nikada neće prestati voljeti svoj jezik, svoje običaje, svoju zemlju.

I zbog toga je, između ostalog, predstava posvećena dragoj, nedavno preminuloj Matildi Ružić, ženi iz plemićke obitelji,  diskretnoj i kozmopolitskoj. S ljubavlju je čuvala veliko nasljeđe i ostavila nam je u zadatak da štitimo svoju duhovnu i kulturnu baštinu.

"El dia que me quieras” bit će izvedena u četvrtak, 9. travnja, i petak, 10. travnja, s početkom u 19,30 sati, te u subotu, 11. travnja, u 18 sati, u HKD-u na Sušaku u Rijeci.

Sljedeće izvedbe su 13. travnja, s početkom u 20 sati, i 14. travnja, u 12 sati, u kazalištu  Teatro Gandusio u Rovinju te 7. svibnja, u 20 sati i 8. svibnja, u 12 sati, u Cinema Teatro u Umagu.