Preskočite na glavni sadržaj

Žiri za izbor najboljeg europskog filma za djecu - natječaj

Kino Europa i Zagreb Film Festival u suradnji s Europskom filmskom akademijom biraju mladi žiri za izbor najboljeg europskog filma za djecu. Prijave traju do 12. travnja, a odabrane članove žirija organizatori će objaviti do 17. travnja 2015.
prijava: 12.04.2015
mjesto: Zagreb; Kino Europa – Kino Bibijada, Varšavska 3
url: http://www.kinoeuropa.hr/

Europska filmska akademija (European Film Academy - EFA) osnovana je 1988. godine, a prvi predsjednik bio je švedski redatelj Ingmar Bergman. Ona ujedinjuje više od 3000 filmskih djelatnika, a kao vrhunac svojih aktivnosti svake godine organizira dodjelu Europskih filmskih nagrada kako bi slavila najbolje od europskog filma. U sklopu Europske filmske nagrade (EFA) po četvrti put dodjeljuje se Nagrada mlade publike za najbolji europski film za djecu.

Izbor za najbolji europski film za djecu osmišljen je kao posebno događanje koje će se ove godine održati u nedjelju, 3. svibnja, istovremeno u čak 25 gradova među kojima je po prvi put i Zagreb! Svaki grad oformit će žiri sastavljen od četrdesetak mladih filmoljubaca u dobi od 12 do 14 godina koji će tijekom istog dana gledati 3 nominirana filma. Ove godine nominirani su talijanski film „The Invisible Boy“, švedski film „My Skinny Sister“ i Irski film „You're Ugly Too“. Tijekom pauza mladi žirijevci će razgovarati o filmovima kako bi donijeli odluku kojem filmu pripada njihov glas. Konačni pobjednički film bit će proglašen istoga dana u Erfurtu u Njemačkoj nakon što se zbroje glasovi iz svih gradova. Prijenos dodjele nagrada moguće je gledati uživo putem live streama.

Domaće sudjelovanje u izboru nagrade održat će se u kinu 'Europa' u Zagrebu, a svi zainteresirani mladi filmoljupci od 12 do 14 godina starosti koji su u mogućnosti prisustvovati cjelodnevnom događanju 3. svibnja, mogu se prijaviti tako da pošalju kratak tekst o sebi i kritiku svog najdražeg filma, poštom na adresu: Kino Europa – Kino Bibijada, Varšavska 3, 10000 Zagreb ili e-mailom na: katarina@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail).