Preskočite na glavni sadržaj

Prva predstava kazališta S.O.S. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku

Ove subote, 21. ožujka, u 19 sati, na repertoaru je prva predstava kazališta Scena Osječkih Studenata – Krležina Saloma – rekvijem za mladog umjetnika, u izvedbi Selme Mehić i Ivana Ćaćića, pod mentorstvom Maje Đurinović. To je monokoreodrama inspirirana različitim inačicama 'Salome' Miroslava Krleže nastalima u razdoblju od 1913. do 1961. godine.
vrijeme: 21.03.2015. 19 h
mjesto: Houston, USA
url: https://worldfest.org/

Ideja za osnivanjem kazališta S.O.S. (Scena Osječkih Studenata) nastala je kao potreba studenata glume i lutkarstva za stjecanjem prakse javnog scenskog izvođenja pred publikom.

Svi praktični ispiti su javni i dobro posjećeni od strane roditelja, prijatelja, kolega s Akademije, ali nedovoljno poznati da bi zainteresirali publiku koja nema poveznicu s Akademijom. Stoga je ideja pokretanja scene S.O.S. omogućiti studentima na tjednoj bazi izvođenje dramskih cjelina (ispita) kako bi stekli iskustvo igranja. Istovremeno, cilj je pružiti osječkoj publici novi kulturni sadržaj koji je kvalitetom profesionalan, temeljito priređen i zanimljiv. Uz predstave HNK Osijek i Dječjega kazališta postoji prostor i interes publike i za ovakvim kulturnim sadržajima. Dokaz tome su uvijek posjećeni ispiti i festivali (Lutkokaz, Dionizijev festival).

S.O.S. aludira na nužnost i potrebu studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje scenskog iskustva.
 
Ulaz na predstave se ne naplaćuje, ali svi će posjetitelji imati priliku dati donaciju i na taj način pridonijeti razvitku kazališta S.O.S.
 
Sve informacije o repertoaru i predstavama kazališta mogu se vidjeti na Facebook stranici kazališta. Kazalište S.O.S. rezultat je suradnje Umjetničke akademija u Osijeku i studenata 3. godine preddiplomskog studija kulturalnog menadžmenta Odjela za kulturologiju.

Predstave će se održavati subotom na Umjetničkoj akademija u Osijeku, zgrada kazališnog odsjeka, predavaonica broj 1.