Preskočite na glavni sadržaj

Chuck Prophet u svibnju nastupa u 'Močvari'

Koncert Chuck Prophet and The Mission Express bit će održan 16. svibnja u zagrebačkom klubu 'Močvara'. Chuck Prophet je kantautor koji vješto spaja bazičnu americanu sa zvukovima indie, folk, pop, pa čak i soul glazbe.
vrijeme: 16.05.2015.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.subversivefestival.com/

Karijeru je započeo u grupi "Green on Red" kojima se pridružio 1985. godine omogućivši im da snime svoje najznačajnije albume koji će kasnije naći svoje mjesto u glazbenoj enciklopediji pod rubrikom "pioniri americane". Naravno da će takav epitet poslužiti kao temelj za radove niza glazbenika koji će kao svog uzora i učitelja isticati baš njega - Chucka Propheta.

1990. godine Chuck odlučuje samozatajno krenuti u solo karijeru te izdaje svoj prvi solo album "Brother Aldo" gdje utire put u specifično obojani folk zvuk kojeg će razrađivati i dovesti do savršenstva na albumima koji slijede. Neki od njih poput "Homemade Blood" ili "Age of Miracles" predstavljaju mala remek djela i nezaobilazni edukacijski materijal.

Chuck je surađivao s nizom glazbenika poput Cake, Kim Carnes ili Solomon Burke, njegove kompozicije obrađivali su Kelly Willis i Boz Scaggs, a gitarističke dijelove posuđivali Warren Zevon, Lucinda Williams i Jewel. Sa svojim matičnim bandom "The Mission Express" i suprugom Stephanie Finch na klavijaturama proputovao je cijelu Europu i Sjevernu Ameriku te nastupao na čuvenima "The Late Show With David Letterman" i "The Carson Daly Show".

Posljednji, trinaesti studijski album Night Surfer Chuck Prophet izdaje krajem rujna 2014. za diskografsku kuću Yep records.