Preskočite na glavni sadržaj

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica ušla u izbor za nagradu UN-ovog Svjetskog summita o informacijskom društvu

Svojim programom potpore romskoj zajednici, koji provodi od 2000. godine, Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica ušla je u izbor za nagradu UN-ovog Svjetskog summita o informacijskom društvu (World Summit on Information Society - WSIS Project Prize 2015).
mjesto: Koprivnica
url: http://www.knjiznica-koprivnica.hr
Cilj natječaja je okupiti primjere najbolje svjetske prakse u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u uključivom i održivom razvoju informacijskog društva. Koprivnička knjižnica našla se tako u društvu mnogih vlada, korporacija, ustanova i organizacija civilnog sektora iz brojnih zemalja svijeta koji konkuriraju za ovu prestižnu nagradu. Nominirani projekti raspoređeni su u 18 kategorija koje pokrivaju različite aspekte uključivanja u informacijsko društvo (uloga vlada u promociji informacijsko-komunikacijske tehnologije, pristup znanju i informacijama, sigurnost u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije, e-vlada, e-biznis, e-učenje,  e-zapošljavanje, e-zdravstvo, e-pojoprivreda, kulturalna raznolikost i identitet, međunarodna i regionalna suradnja i dr.).

Program koprivničke knjižnice uvršten je u kategoriju 17. Etičke dimenzije informacijskog društva (uvid u nominirane projekte po kategorijama dostupan je ovdje.)

Nakon što su timovi stručnjaka izabrali projekata i nominirali ih za nagradu, svi sudionici ovog natječaja mogu do 1.5.2015. glasati za jedan projekt iz svake kategorije putem interneta.

Bez obzira na krajnji ishod ovog natječaja, već je i sama nominacija potvrda da je koprivnička knjižnica primjer kako knjižnice sa svojom infrastrukturom i kompetentnim knjižničarima mogu biti snažna potpora razvoju lokalne zajednice u suvremenom, informacijskom društva.