Preskočite na glavni sadržaj

Kliker - mreža za razvoj suvremenog plesa za mladu publiku

U Gradskom kazalištu mladih na Prokurativama će se 14. i 15. ožujka održati aktivnosti mreže Kliker. U nedjelju, 15. ožujka, početkom u 13 sati, održat će se prezentacija Studija za igru, pokret i ples Gradskoga kazališta mladih Split, a navečer u 18 sati suvremena i interaktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju – 'Minimi.'
vrijeme: 14.03.2015.
mjesto: Split; Gradsko kazalište mladih Split, Trg Republike 1/I
url: http://www.gkm.hr/

14. 3. 17- 20 sati, seminar za pedagoge, GKM Split
15. 3. 13 sati - prezentacija Studija za igru, pokret i ples GKM Split
          18 sati – Minimi predstava (VRUM – Zg, Prostora Plus – RI  i DK Dubrava - ZG)


Kliker je prva hrvatska mreža, pokrenuta u rujnu 2013. godine, posvećena razvoju suvremeno-plesnih programa za i sa mladom publikom. Nastao je na inicijativu umjetničke organizacije Vrum i okupio hrvatske plesne i kazališne organizacije – Plesni centar TALA (Zg), Prostor Plus (Ri), IKS Festival (St), Dječje kazalište Dubrava (Zg), Centar za pokret Split, Assitej Hrvatska (hrvatska mreža nezavisnih kazališta za djecu i mlade).

Kliker u fokus stavlja djecu i mlade, njeguje razvoj inovativnih, inkluzivnih i interaktivnih projekata kojima je cilj sretnije i ispunjenije društvo, širenje horizonata, uključivanje djece i mladih u društvene i umjetničke procese, s iznimnim osjećajem za pravo djeteta na bezbrižno odrastanje.