Preskočite na glavni sadržaj

2. revija hrvatskih kratkih filmova i Croatian Short Pitch - prijave

U tijeku su prijave za drugo izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova 'Kratki na brzinu', koja će se održati u Svetom Ivanu Zelini od 7. do 10. svibnja ove godine. Prijave za sve programe Revije traju do 30. ožujka 2015.
vrijeme: 07.05.2015.
prijava: 30.03.2015
mjesto: Sveti Ivan Zelina
url: https://www.facebook.com/kratkinabrzinu

Nakon što je prošle godine Revijom revitalizirano zelinsko kino i pritom je ona bila prva manifestacija takve vrste u gradu uopće, Revija se vraća s raskošnijim programom, brojnim novitetima i jednim danom trajanja više.

Ove godine Programski odbor odlučio je Reviju podići na višu kategoriju, cijeneći izvrsnost i kvalitetu radova, pa je tako uvedeno selektiranje, žiriranje i nagrađivanje filmova. U svemu tome zadržat će se prepoznat zabavni i opušteni pristup, a program je dodatno obogaćen edukativnim masterclassovima i neformalnim druženjima. Od ove godine novost je i Zemlja partner, sto je za 2015. godinu Republika Slovenija.

Središnje mjesto i dalje su kratki filmovi domaćih autora koji ce se predstaviti u Glavnom programu, a mladi autori s tek započetim projektima konkurirat će za bogate nagrade Croatian Short Pitch-a.

Uvjeti i način prijave:

1. glavni program
Prihvaćaju se filmovi hrvatskih državljana ili stranih autora ukoliko je jedan od članova autorskog tima hrvatski državljanin (redatelj, scenarist, direktor fotografije, skladatelj, montažer) koji:
- ne prelaze 25 minuta u trajanju
- su igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani
- su nastali između 2013. i 2015. godine i nisu prijavljivani na neko od prethodnih izdanja Revije
- posjeduju projekcijsku kopiju u nekom od idućih formata: DVD, Blu-ray, Digitalni file (AppleProRes 422, mpeg, H.264)
Prijava za Glavni program je besplatna.

2. Croatian Short Pitch
Na Croatian Short Pitch prihvacaju se projekti u fazi scenarija ili u iznimnim slučajevima projekti u fazi rane pretprodukcije (uvjet je da nema snimljenog materijala, testova ili sl.), koji su projekti hrvatskih državljana koji u trenutku prijave imaju napunjenih najmanje 18 godina starosti.
Autor (scenarist, redatelj) može prijaviti jedan projekt na CSP, a producent ili produkcijska kuća do 3(tri). Ukoliko produkcija prijavljuje više projekata, svaki projekt mora imati svog pitchera. Pitcher može biti scenarist ili redatelj.
Kako bi prijava za CSP bila važeća potrebno je dostaviti:
- scenarij (max.25 minuta), bez obzira na vrstu (preko filmfreeway.com)
- sinopsis
- autorsku motivaciju
- izjavu o uređenim autorskim pravima
- popis ekipe
- kratku biofilmografiju autora
Kotizacija za CSP iznosi 10 USD i plaća se neovisno o tome da li je projekt izabran kao finalist.

Prijave na 2. reviju hrvatskih kratkih filmova i Croatian Short Pitch vrse se isključivo putem neovisne platforme Filmfreeway.com, gdje možete detaljnije pročitati o Reviji i programima, Uvjetima prijave i Nagradama koje ce biti dodijeljene.