Preskočite na glavni sadržaj

Billy Idol headliner prvog Zagreb Callinga

Britanska rock legenda Billy Idol predvodnik je izvođača prvog 'Zagreb Callinga' koji će se održati na Šalati u utorak, 14. srpnja, izvijestio je u ponedjeljak organizator koncerta - Avalon Production.
vrijeme: 14.07.2015.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://noirfestival.com.hr/
 
Idolov drugi dolazak u Hrvatsku obilježit će Zagrebovo uključenje na popis europskih i svjetskih gradova koji su dobili svoju franšizu Calling evenata, a za mjesto događanja odabran je stadion na ŠRC Šalati.

Idol je u Zagrebu prvi puta nastupio na INmusic festivalu 2010., a na prvi "Zagreb Calling" stiže u sklopu velike europske turneje koja prati aktualan album "Kings And Queens Of The Underground", objavljen u listopadu prošle godine. Billyjevo sedmo studijsko izdanje producirao je "čovjek koji je izmislio 80-te", producent i član grupa Yes, Art Of Noise i The Buggles, Britanac Trevor Horn. Njemu se u dvije pjesme pridružio Greg Kurstin koji iza sebe ima suradnje s umjetnicima poput Lily Allen, Tegan and Sare, Sie i mnogih drugih.

Vlasnik hitova poput "Cradle Of Love", "Dancing With Myself", "White Wedding", "Rebel Yell", "Eyes Without A Face" i "Flesh For Fantasy", rock ikona čija karijera traje više od tri desetljeća, prvo kroz bendove Chelsea i Generation X, a kasnije kao solo izvođač i kantautor (i glumac), Idol je jedno od najprepoznatljivijih glazbenih imena na ovim prostorima.

Idola će pratiti glazbenici s kojima dijeli scenu već dugi niz godina, a među njima se posebno ističe gitaristički virtuoz Steve Stevens, dobitnik Grammyja za instrumental iz filma "Top Gun" i suradnik Michaela Jacksona i Vincea Neila.

Osim svjetskih legendi Billy Idol će na Šalati pozornicu podijeliti i s dvije regionalne – beogradskim Partibrejkersima i zagrebačkim Psihomodo Popom koji će nastupiti kao specijalni gosti.

Cane, Anton i ostali "partibrejkersi" nedavno su obilježili 30 godina na sceni, a za njihovo novo pojavljivanje na Šalati spremit će najveće hitove poput "1000 godina", "Kreni prema meni", "Put", "Hoću da znam", "Hipnotisana gomila" te posljednji singl "Sitna lova".

Prošlu godinu djelovanja Psihomodo Popa obilježio je rasprodan Dom sportova, nacionalni hitovi "Donna", "Bejbi" i "Ona ludo pati", nominacije za Porin 2014. u kategorijama Album i Rock album, Pjesma godine, Likovno oblikovanje i Video broj.

Kako je koncert zamišljen kao cjelovečernji događaj, naknadno će biti objavljen još jedan izvođač koji će otvoriti program, najavili su organizatori. (Hina)