Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor: net.cube & Dina Karadžić

Završni dan Otvorenog studija Dine Karadžić bit će prilika za razgovor s umjetnicom i predstavljanje net.cube projekta kustosica Irene Borić, Renate Šparade i Martine Kontošić koje su tri tjedna dijelile prostor G-MK. Razgovor s Dinom Karadžić i prezentacija projekta održat će se u subotu, 21. veljače, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević.
vrijeme: 21.02.2015. 19 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.havc.hr/

Galerija je pretvorena u svojevrsni radni prostor u kojem je osim internetske komunikacije omogućena i komunikacija uživo. I kustosice i umjetnica su se bavile istraživanjem područja vlastitih interesa, a često su se međusobno upuštale u raspravu oko pojedinih tema iz teorije i prakse.

Projekt net.cube koji je započeo u siječnju 2015. godine osigurava uvjete za umjetničke internetske projekte i poticanje domaćeg internetskog stvaralaštva te njegovo kontekstualiziranje i mapiranje. Tematski fokus projekta je razgradnja digitalne "bijele kocke". Program se ostvaruje na dvije razine – kao internetska galerija (u nastajanju) i diskurzivni program koji započinje istraživačkom fazom, a gostovanje u G-MK njezin je početak.

Dina Karadžić je završila kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a trenutno se bavi online eksperimentiranjem kroz korištenje različitih digitalnih alata.

"Racionalizirajući vlastitu ulogu u ustaljenim kulturnim modelima te njihovu potencijalnu (auto)opstrukciju, u potrazi sam za novim obrascima kulturnog djelovanja, koji češće uključuju direktno sudjelovanje u otvorenom prijenosu i stvaranju suvremenog kulturnog kapitala, negoli fizički (tržišni) objekt."

http://cargocollective.com/zerozerozero
http://0---0---0.tumblr.com/
http://lckthknf.tumblr.com/

Autorice i koordinatorice projekta, koji je u 2015. dijelom Centra za dramsku umjetnost, su Renata Šparada, Irena Borić i Martina Kontošić.
Projekt je podržan od strane Zaklade Kultura nova.