Preskočite na glavni sadržaj

Prvi solistički koncert Amalije Kokeza u Zadru

U sklopu ciklusa Mladi zadarski glazbenici, u petak, 20. veljače u 20 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, koncert će održati violistica Amalija Kokeza i pijanistica Michelle Powell.
vrijeme: 20.02.2015.
mjesto: Zadar, Svečana dvorana Sveučilišta
Nakon koncerta mladih i virtuoznih klarinetista, Ante Buturića i Ivana Andrijevića koji su u siječnju ove godine oduševili publiku u Svečanoj dvorani Sveučilišta, i u veljači se nastavlja ciklus Mladi zadarski glazbenici. Radi se o nizu koncerata u Koncertnoj sezoni Zadar koji služe kao platforma mladim Zadranima koji studiraju glazbu ili su tek završili studij glazbe, a imaju želju koncertirati i promovirati svoj rad.

U petak 20. veljače, publika će imati priliku upoznati Amaliju Kokeza, zadarsku violisticu koja je nakon Glazbene škole Blagoje Bersa koju je završila u klasi prof. Katarine Novak, upisala Muzičku akademiju u Zagrebu. Tamo je studirala u klasi prof. Milana Čunka, a od akademske godine 2013./2014. studira u Nizozemskoj,  na Konzervatoriju u Maastrichtu u klasi prof. Marca Tootena. Glazbenica je dobitnica posebne Rektorove nagrade i nagrađivana violistica koja je sudjelovala na brojnim natjecanjima i na studentskoj razmjeni u programu Erasmus. U Zadar dolazi redovito jer svira na većini koncerata Zadarskog komornog orkestra. Prvi put predstavlja se solistički svojoj, zadarskoj publici u Svečanoj dvorani Sveučilišta uz Michelle Powell, kanadsku pijanisticu sa stalnom adresom u Nizozemskoj. 

Na programu koncerta bit će Allegro et arioso za violu i klavir Stana Golestana, Romance oubliée Franza Liszta i Sonata za violu i klavir u B – duru op. 36 Henria Vieuxtempsa.

Prodaja ulaznica: Blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h
Cijena ulaznice: 15,00 kn