Preskočite na glavni sadržaj

Varaždin: izložba drvenih igračaka Matije Bobeka

U Salonu palače Sermage (Gradski muzej Varaždin) u srijedu, 11. veljače, u 10 sati, otvara se izložba autorskih igračaka Matije Bobeka pod nazivom 'Kao prvo – zagonetno drvo'. Posjetitelji imaju priliku razgledati izložbu drvenih igračaka do subote, 14. veljače ove godine, u radnom vremenu Muzeja, i to uz besplatan ulaz!
vrijeme: 11.02.2015.
mjesto: Varaždin; GMV Salon palače Sermage, Trg M. Stančića 3
url: http://www.gmv.hr/

Matija Bobek na Višoj učiteljskoj školi u Čakovcu diplomirao je 2012. godine smjer odgajatelja predškolske djece. Kroz proteklih nekoliko godina, baveći se usmjerenim animatorstvom djece na raznim događanjima, a i kao aktivni član Hrvatske udruge kreativnih amatera, usvojio je niz vještina kao što su žongliranje, sviranje različitih glazbenih instrumenata te izrada drvenih igračaka, u posljednje doba i njegova najveća preokupacija. Igračke izrađuje od kovrčave vrbe, podatnog materijala, koje kombinira s ostacima riječnih i morskih naplavina, suhim tikvama i ostalim zanimljivim komadima prirodnog podrijetla. Osim što su prava zabava za djecu, ove didaktičke igračke,  a to su autoru potvrdili i mnogi pedagozi, imaju i elemente važne u razvoju djece, eko odgoju i prosocijalnom osvješćivanju, kao i na drugim odgojno-obrazovnim područjima.

Uz  ovu izložbu pripremljene su i igraonice za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole, koje će voditi Matija Bobek, s tim da će se prva održati već nakon službenog otvorenja u 11 sati. Premda je bilo predviđeno ukupno deset igraonica, zbog velikog interesa varaždinskih dječjih vrtića i osnovnih škola, njihov broj je gotovo udvostručen, pa će se organizirati i nakon zatvaranja izložbe.