Preskočite na glavni sadržaj

Miro Ungar u 'Saxu' pjeva najveće evergreene 20. stoljeća

Jedan od najdugovječnijih vokala hrvatske zabavno-glazbene scene, Miro Ungar, nastupit će uz trio pijanista Marijana Grubera u srijedu, 4. veljače, u zagrebačkom klubu Sax! Na koncertu će mu se pridružiti jedan od vodećih hrvatskih jazz trubača, Davor Križić.
vrijeme: 04.02.2015. 21,30 h
mjesto: Zagreb; klub Sax!, Palmotićeva ulica br. 22/2
url: http://www.sax-zg.hr

Kada je prije 58 godina osnovao vokalni kvartet „4M“ (prvi boy band na ovim prostorima) nije mogao slutiti da će napraviti tako veliku internacionalnu karijeru snimajući ploče na engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku. U Parizu je živio 9 godina gdje je snimao i nastupao pod pseudonimom Tim Twinkleberry. Osvajao je nagrade na međunarodnim festivalima pop glazbe u Italiji, Čileu, Njemačkoj, Rusiji, Izraelu, Bugarskoj i Slovačkoj.

U zadnjih desetak godina održavao je koncerte pod nazivom „The Golden Sixties Revival“ popraćene albumom „Šezdesete zauvijek“ te je snimio album uz pratnju Jazz orkestra HRT-a sa swing standardima pod nazivom „Sad ili nikad“. To ga je navelo da se vrati glazbi iz vremena svojih početaka, glazbi 50-ih godina, glazbi koju najviše voli, najbolje osjeća, glazbi koju su pjevali njegovi idoli, Frank Sinatra, Mel Torme i Tony Bennett.

Tako je i nastao program pod nazivom „The Great American Songbook“ koji je već predstavio u nekoliko jazz klubova. U toj „velikoj američkoj pjesmarici“ okupljeni su najveći evergreeni 20. stoljeća koje su pisali George Gershwin, Cole Porter, Richard Rodgers, Irving Berlin itd.

Početak koncerta najavljen je za 21,30 sati, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u klub po cijeni od 40 kuna.