Preskočite na glavni sadržaj

Najavljen 189. Samoborski fašnik

Samobor će se pretvoriti u filmski grad za vrijeme 189. izdanja Fašnika, a program će se odvijati u znaku poznatih filmskih uspješnica. Tome će pridonijeti i posebno osmišljeni plakati iz kreativne radionice dvojca Niko Barun i Nik Titanik (Nikola Plečko), a fašničke će se spelancije od 6. do 17. veljače u Samoboru odvijati pod geslom 'Let iznad Srakinog gnezda'.
vrijeme: 06.02.2015.
mjesto: Samobor
url: http://www.fasnik.com/

Ovogodišnji 189. Samoborski fašnik najavljen je na konferenciji za medije u restoranu Samoborska klet (koji je oživio duh serije „Allo, Allo“), na kojoj su direktorica samoborske Turističke zajednice Zdravka Škugor Ferdebar i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković pozvale sve na crveni tepih Slobodne fašničke republike, istaknuvši da je ponovno pripremljen bogat zabavan program i brojni sadržaji u kojima svatko, od djece do onih najstarijih, može naći nešto za sebe.

Direktorica TZGS Zdravka Škugor Ferdebar naglasila je kako će se programi odvijati na 5 lokacija, a uz program na glavnoj pozornici, tijekom Fašnika održavaju se SRAKAfest (likovne radionice i predstave za djecu), Srakotrk, ETNOcest (tabori mjesnih odbora), a na klizalištu u subotu 7. veljače Metloboj i Krafling (curling s demižonima). Bit će tu i zvijezde hrvatske estrade, između ostalih, Vatra, Stampedo, Mario Huljev, Ivana Radovniković, a iz inozemstva stižu The Frajle – rekla je Zdravka Škugor Ferdebar.

Organizator 189. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica grada Samobora, uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta i Komunalca Samobor, pokrovitelji su Grad Samobor, Hrvatska turistička zajednica i Zagrebačka županija.

Sve informacije o Fašniku mogu se naći na službenoj web stranici www.fasnik.com kao i popularnim društvenim mrežama.