Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za mlade kazališne autore

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Natječaj je otvoren do 15. veljače.
prijava: 15.02.2015
mjesto: Czech Republic, Morocco
url: http://www.arsenantonostojic.com/
Odabrani projekti – najviše dva – bit će realizirani u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije. Za svaki od dva projekta predviđen je limit troškova do 70.000 kuna.

Uvjeti za sudjelovanje u Natječaju nisu diploma kazališne akademije kao ni prebivalište u Hrvatskoj. Prednost će imati autorice i autori koji do sada nisu realizirali više od tri profesionalne kazališne predstave.

Prijavi na Natječaj potrebno je priložiti:
- kratki opis projekta (1 kartica teksta)
- detaljan opis projekta (koncept, suradnici, plan i vremenski okvir realizacije projekta)
- razrađen troškovnik
- CV autora i članova autorskog tima
- dodatne materijale po izboru (skice, video…)

Iz pristiglih prijava riječki HNK odabrat će najviše pet predloženih projekata za uži krug Natječaja. Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju projekt i testiraju svoje ideje i metode u radu s odabranim glumcima ansambla HNK. Prezentacije i radionice održat će se u posljednjem tjednu veljače.

Natječajnu dokumentaciju pošaljite u elektronskom obliku, u pdf formatu, na adresu: zanovihnk@gmail.com. Imate li dodatnih pitanja – pišite na istu adresu.