Preskočite na glavni sadržaj

Luise Kloos - Silent Light

Luise Kloos - Silent Light
U petak, 16. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Bačva, otvara se izložba austrijske umjetnice Luise Kloos pod nazivom 'Silent Light'. Izložba ostaje otvorena do 8. veljače.
vrijeme: 16.01.2015.
mjesto: Amsterdam, The Netherlands
url: http://times.nskstate.com/
Silent Light je umjetnički projekt u okviru obilježavanja međunarodnog dana sjećanja na holokaust. Luise Kloos, renomirana austrijska umjetnica iz Graza, konstruira grandioznu site specific instalaciju od stakloplastike u Galeriji Bačva, HDLU. Instalacija reflektira svjetlo galerije i stvara dva izvanredna iskustva percepcije. Silent Light je 'prostor umjetnog prirodnog svjetla' koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju.

Luise Kloos postavila je svoj prvi umjetnički statement 'Threats of Light – A Memorial to Lost Souls'za žrtve holokausta, 2003. godine u Yeshiva University Museum, New York. Pozvana je da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine  je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.
 
Za Zagreb stvara site specific instalaciju -  Silent Light, komemorativnu 70. obljetnicu završetka Drugog svjetskog rata.

Luise Kloos živi i radi u Austriji, djeluje u području slikarstva, crteža, instalacija te interdisciplinarnih performansa. Izlaže i podučava u mnogim zemljama poput SAD-a, Indije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Finske, Slovenije i Hrvatske. Nadahnuta je različitim kulturama i svoje dojmove utiskuje u svoj rad. Luise Kloos stvara i u sklopu raznih radionica i međunarodnih festivala, a prepoznatljiva je po svojim suradnjama sa suvremenim skladateljima, književnicima, plesačima i glazbenicima te po umjetničkoj angažiranosti.
 
27. siječnja 2015, 19:00 sati Predavanja i diskusije s Luise Kloos i Prof. Dr. Žarko Paićem u sklopu međunarodnog dana sjećanja na holokaust