Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 20. Splitski filmski festival

Otvorene su prijave za jubilarno, 20. izdanje Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma. Rok za prijavu je 1. lipnja 2015.
vrijeme: 12.09.2015.
prijava: 01.06.2015
mjesto: Mons, Belgium
url: http://www.fifa-mons.be
Od 12. do 19. rujna 2015. godine održat će se jubilarno 20. izdanje Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma. Uz niz popratnih događanja vezanih uz obilježavanje obljetnice, festival otvara prijave za natjecateljski program koji je podijeljen je na dva dijela: dugometražni i kratkometražni film/video. Pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2014. godine.

Festival je otvoren za sva nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna, subverzivna ostvarenja (film, video i novi mediji) svih dužina i žanrova. Pozornost se poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.
 
Osim konkurencije, filmska ostvarenja mogu biti prikazana u nekom od popratnih programa: Odrazi, Gender, Forum 3, Doks te posebnom segmentu posvećenom hrvatskom filmu. Zadnji rok za prijavu je 1. lipnja 2015.

Više informacija o pravilima i prijavama nalazi se na službenoj stranici festivala.
Prijavnica