Preskočite na glavni sadržaj

Sudnji dan 2015.

Sudnji Dan 2015. otvara natječaj za prijavu radova. Radovi se mogu prijaviti do ponoći 30. travnja 2015. godine.
prijava: 30.04.2015
url: http://ifcc-croatia.com
Sudnji Dan nagrađuje profesionalce u komercijalnom i neprofitnom sektoru, te studente. Vrijednosti na kojima se temelji Sudnji Dan su autorstvo, nezavisnost i 'fair play'. Nezavisnost u odrednici znači da Sudnji Dan ne ovisi o interesnim skupinama, nego je isključivo u službi kreativnosti kao oblika ljudskog izražavanja. Najvažnije festivalske značajke su nagrađivanje autorstva imenom i prezimenom i mnogobrojan žiri koji ocjenjuje radove on-line čime se osigurava nepristranost i objektivnost. Od ove godine nagrada Sudnjeg Dana/Judgment Day Awards (JDA) dodijeliti će se u sklopu IFCC-a, Independent Festival of Creative Communications, koji će se održavati na više lokacija u centru Zagreba.

Povodom svih recentnih organizacijskih promjena festival Sudnjeg Dana preimenovan je u Independant Festival of Creative Communications (IFCC), a ponajviše zbog novog međunarodnog karaktera. Potpis Sudnjeg Dana – 'Nezavisni festival kreativnih komunikacija' - novi je službeni naziv festivala, a kratica IFCC  se koristi pri komuniciranju događaja. Sudnji Dan tako ostaje ceremonijalna dodjele nagrada, no sada i veliko finale IFCC-a. 

Sudnji Dan će, na zadnji dan IFCC-a, nagraditi one kreativce koji su ostavili neizbrisiv trag u zabavnoj industriji, izdavaštvu i oglašavanju.
Program IFCC-a počinje 25.5.2015., a završava s dodjelom nagrada Sudnjeg Dana 30. svibnja.

Radovi za nagradu Sudnjeg Dana prijavljuju se u sljedećim kategorijama:
1. velika ideja
2. copywriting
3. ilustracija
4. dizajn: logo/vizualni identitet
5.dizajn: print
6. dizajn: ambalaža
7. dizajn: web
8. dizajn: mobilne aplikacije
9. concept art/dizajn
10. 3d
11. fotografija
12. vfx
13. animacija
14. režija
15. gluma
16. glazba i zvuk
17. mlada nada*
18. najbolje od  neobjavljenog**
 
*Priznanje 'Mlada nada' daje se onim studenti(ca)ma koji su dosegli najviši nivo u svakoj pojedinačnoj festivalskoj kategoriji.  Jedini uvjet koji studenti(ce) moraju ispuniti jest da je prijavljeni rad nastao tijekom školovanja u periodu od 18.3.2014. do 30.4.2015. Prijavljeni rad može nastati kao rad za klijenta, kao seminarski rad na fakultetu ili sl., a može biti i samoinicirani.

**Priznanje 'Najbolje od neobjavljenog' daje se onim kreativcima koji su prijavili najbolji neobjavljeni, odbijeni ili rad koji nikada do sada nije prezentiran.
 
Sve dodatne informacije o Sudnjem Danu i IFCC-u možete naći na http://ifcc-croatia.com/about-judgment-day-awards/ i na www.ifcc-croatia.com.