natječaj

Regionalni natječaj za mlade dizajnere – Lift by Perwoll


vrijeme: 16.05.2013. - 19.05.2013.
prijava: 25.03.2013.

U sklopu sajma mode Perwoll Zona 45, koji će se održati od 16. do 19. svibnja 2013. na platou Gradec, organizira se natječaj za regionalne mlade dizajnere - Lift by Perwoll. Rok prijave na natječaj je 25. ožujka 2013.


Pobjednici prvog natječaja Adela Kliškić i Nikola Barbir, na čelu dizajnerske skupine 'Clash of 9,' tri sezone zaredom predstavili su svoje kolekcije na Perwoll Fashion.hr-u, Aleksandar Žarevac svoju je kolekciju na istom događanju premijerno prikazao u ožujku 2012. i pokupio ovacije publike, a u sklopu iste platforme predstavio se i mladi Matija Čop koji je 2011. godine uvršten među prvih 20 mladih europskih dizajnera po izboru Arts Threada. Slovenka Katja Kuhar, pobjednica drugog natječaja, svoju prvu samostalnu kolekciju predstavila je na International Fashion Week-u u organizaciji Fashion.si-a.

Natječaju mogu pristupiti svi studenti studija tekstilnog i modnog dizajna i komplementarnih modnih škola/fakulteta iz cijele regije, bez obzira na status (redovni, izvanredni) i godinu pohađanja studija, te studenti koji su diplomirali unazad dvije godine.

Prijava za natječaj mora sadržavati:
- mapu koja sadrži: kratku biografiju o autoru / autorima, podatke o datumu rođenja, studenti - potvrdu fakulteta/škole o školovanju, diplomirani studenti - kopiju diplome, informacije o proteklim izlaganjima radova (ukoliko ih je bilo), kontakt informacije;
- minimalno 3 skice / maksimalno 5 skica predloška kolekcije proljeće/ljeto 2013.;
- kratki opis kolekcije / materijali koji će se koristiti za izradu iste.

Potrebni materijali šalju se na adresu:
FHR d.o.o.
Nova Ves 45/1
10000 Zagreb
Hrvatska

Stručni žiri u prvom krugu natječaja odabrat će finaliste koji će odabrane modele izložiti na platformi 'Lift by Perwoll' u sklopu sajma mode Perwoll Zona 45.

Zadnji dan sajma mode svaki od 8 finalista prikazat će po 3 modela u sklopu zajedničke modne revije, a pobjednik natječaja kojeg će odabrati stručni žiri osvojit će svoj vlastiti štand na sajmu  za narednu sezonu, te mogućnost predstavljanja samostalne kolekcije na jednom od vodećih regionalnih tjedana mode.

Rezultati natječaja biti će objavljeni na službenoj stranici sajma mode ZONA 45: www.zona45.hr

Kontakt: dora@fashion.hr

(I.P., 08.03.2013)