Preskočite na glavni sadržaj

Poziv filmskim autori(ca)ma

Autori predstave ‘Intenziteti ja’ koja će nastajati u rezidencijama u Zagrebačkom plesnom centru i Pogonu Jedinstvo tijekom siječnja i veljače, a premijeru imati 15. veljače u Pogonu Jedinstvo, žele vam širom otvoriti vrata prostora i uma u kojima će nastajati predstava. Prijavite se slanjem filmskog životopisa i motivacijskog pisma do 7. siječnja 2015.
prijava: 07.01.2015
mjesto: Berlin, Germany
url: http://www.berlinale.de/

Što nude?
Po dogovoru ulaz na probe i snimanje. (Probe će se održavati od 15.1.-15.2. oko 5-6 puta tjedno u trajanjima 3-5h).

Što traže?
Zapravo ništa. Snimate koliko i što želite. Vaš rad je vaš rad. Imate potpunu umjetničku slobodu da stvorite nešto. E, da, to je ono što tražimo. Da stvorite ‘nešto’. Ili ‘ono nešto’.

Apstraktni film, fikcija, dokumentarni… slobodni ste.

Prijavite se slanjem filmskog životopisa i kojeg retka motivacijskog pisma na vesna@moljac.hr do 7.1.2015., kada će biti odabrana jedna osoba.

Autorski tim:
Autorica projekta i izvođačica: Vesna Mačković
Dramaturgija i režija: Vedran Hleb
Glazba: Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz
Video: Ivan Lušičić Liik
Svjetlo: Bojan Gagić

Kako impuls pokreta, tu najmanju jedinicu plesa nastaniti u nekom drugom nosaču umjesto tijela. Kako proširiti pokretljivost teže pokretnog tijela izvođačice kroz zvuk pa onda i glazbu, kroz svjetlost pa onda i video, kroz tekst pa onda i kroz govor tj. kako proširiti tijelo navedenim ekstenzijama.

Ekstenzije zvuka i svjetla (slike) nastajale bi direktno iz njenih impulsa, iz njenih neiskazivosti, i izvođačica bi uvijek ostajala u vlasništvu sebe koliko je to moguće na način da bi svim ekstenzijama ona sama manipulirala.

Ona će plesati riječima, svojim tekstom plesa, zvukom plesa. Video projicira grafiku pokreta koji se disanjem i pokretima glave ocrtava na platnu. Ona gradi novo tijelo od zvuka i svjetlosti. Treptaj i pomak oka plešu.

Detalje o predstavi zatražite na email vesna@moljac.hr ili 099 200 40 40.