obavijest

CREA.M - kreativno kombinirano mentorstvo za kulturne menadžereCREA.M - kreativno kombinirano mentorstvo za kulturne menadžere nastoji razvijati i ispitivati alate za mentoriranje koji se koriste za dobivanje rezultata koji njeguju kreativnost i poduzetničke vještine, na temelju mapiranja kompetencija potrebnih u kulturnom sektoru. Brošure projekta dostupne su na češkom, engleskom, finskom, francuskom, talijanskom, španjolskom i turskom jeziku.

Projekt se odvija kroz 24 mjeseca, od prosinca 2011. do studenog 2013. godine, a konačni rezultat bit će diseminiran tijekom međunarodne konferencije u Bruxellesu u listopadu 2013.

CREA.M čvrsto podupire Europsku agendu 2020. i njen cilj za stvaranjem novih poslova. Projekt će doprinijeti rastu zapošljavanja kroz pomaganje kulturnim menadžerima da unaprijede svoje vještine i kompetencije kako bi mogli pronaći stabilno zaposlenje ili stvoriti vlastiti biznis. Projekt je ostvaren kroz program Europske komisije Leonardo da Vinci koji financira inovativne projekte na polju edukcije.

Projekt je namijenjen stručnjacima u kulturnom sektoru, posebno onima koji ne mogu pronaći stalno zaposlenje na tržištu rada. Stoga CREA.M nastoji podržati pojedince olakšavajući vrednovanje neformalnog učenja koje se stječe uz ono formalno. Fokus je na rezultatima učenja naznačenih u Europskom kvalifikacijskom okviru (European Framework Qualifications), što bi trebalo olakšati evaluaciju da li rezultati stečenog učenja u takvom okruženju su ekvivalentni po sadržaju i značaju s formalnim kvalifikacijama.

CREA.M projekt potiče:
- usvajanje metodologije mentoriranja kao sredstva osobnog razvoja;
- povećanje svijesti za potrebom poduzetničkog mišljenja u kulturnom sektoru kako bi se prevladala trenutna gospodarska kriza i nedostatak javnog financiranja. Rezultati projekta ujedno će se koristiti za razvoj kulturnih politika na lokalnoj, nacionalnoj i EU razini kroz pozadinska istraživanja za lobiranje važnosti financiranja kulturnog sektora.

Brošura - PDF

(I.P., 21.02.2013)