Preskočite na glavni sadržaj

[d]razgovor: Dizajn, obrti, lokalna zajednica

Danas, 9. prosinca, u 20 sati, u HDD galeriji, održava se  javni [d] razgovor na temu 'Dizajn, obrt, lokalna zajednica'. Povod za razgovor je izložba Projekt Ilica dizajnerskog kolektiva Oaza, a osim članica, sudjeluje i Matija Duić (Hrvatska obrtnička komora), intermedijalni umjetnik Boris Bakal (Bacači sjenki) i sudionici projekta, a moderator je Marko Golub.
vrijeme: 09.12.2014. 20,00
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://dizajn.hr
Izložba Projekt Ilica na jednom mjestu okuplja sve aktivnosti dosad realizirane u sklopu istoimenog istraživačkog, radioničkog i kolaborativnog projekta koji objedinjuje dizajn, tradicionalne obrte i lokalnu zajednicu. Projekt adresira problem nestajanja lokalnih radnji i obrta u Zagrebu iz specifičnog dizajnerskog rakursa, nastoji detektirati već postojeće lokalne resurse te ih pokušava strateški povezati u nov, funkcionalan i živ organizam koji će proizvoditi nove vrijednosti.

Kroz razgovor s pozvanim sugovornicima pokušat ćemo sagledati ovu inicijativu mladih dizajnerica u širem kontekstu, kako iz vizure institucija (HOK), tako i sudionika projekta, te aktera koji su se u svojoj praksi bavili sličnim temama i istraživanjima u prostoru grada (Bacači sjenki).