Preskočite na glavni sadržaj

Motel Trogir / Umjetničke intervencije u javnom prostoru

Nakon prošlogodišnje (inter)nacionalne kampanje za zaštitu Motela arhitekta Ivana Vitića u Trogiru, udruga Slobodne veze, u utorak, 9. prosinca, od 14 sati, pokreće jednodnevno pilot događanje u Trogiru: umjetničke intervencije u javnom prostoru grada, koje će se odvijati na nekoliko lokacija.
vrijeme: 09.12.2014. 14,00
mjesto: Trogir
url: http://slobodneveze.wordpress.com
Umjetnici/lokacije:
 
Marko Gutić Mižimakov: SADIM!, Vrt Garagnin Fanfogna u 14 00h
Ana Zubak: Spomenik, bivši kamp SOLINE/preko puta Kule sv. Marka u 16 00h
Neli Ružić: Stolen Future, Motel Trogir u 18 00h

Cilj projekta je ukazati na neke od vrijednih, ali zapuštenih gradskih punktova te pozvati Grad i same građane na zajedničko promišljanje njihove buduće javne namjene. Dvije lokacije izabrane za ovogodišnje intervencije ujedno su i trajno zaštićeni spomenici kulture RH koji se, spletom okolnosti, nalaze u prilično zapuštenom ili derutnom stanju, te su tako i izgubile svoju javnu namjenu. Konkretno, to su Park Garagnin Fanfogna, te prostor bivšeg auto-kampa Soline, odnosno samog Motela kao jednog od najvrednijih primjera  modernističke arhitekture u Dalmaciji. 
 
U srpnju 2014. Motel TROGIR tim objavio je javni natječaj za umjetničke intervencije u javnom prostoru Trogira. Na natječaj je pristigao veliki broj prijedloga iz zemlje i inozemstva, a zbog ograničenih resursa za ovu je priliku  odabrano troje umjetnika/ca iz Hrvatske kako bi pokušali na jedan dan umjetnički “aktivirati” grad s ciljem kritičkog promišljanja (javnog) prostora i kvalitete i potencijala gradskog života. Izabrani su radovi zagrebačkih umjetnika Ane Zubak i Marka Gutića Mižimakova te splitske umjetnice Neli Ružić.

Pozivaju se zainteresirani građani i građanke da se pridruže na  navedenim lokacijama u vrijeme kada će se odvijati najavljene umjetničke intervencije.