natječaj, radionica, kolonija

Masterclass – upravljanje festivalima i događanjima


vrijeme: 11.03.2013. - 12.03.2013.
mjesto: Bruxelles, Belgija; Centre International pour la Ville, l'Architecture et le Paysage (CIVA)

Masterclass na temu Upravljanje festivalima i događanjima po prvi se puta organizira u partnerstvu s mrežom ENCATC, s ciljem da program uistinu postane internacionalan. Ove se godine održava 11. i 12. ožujka u Bruxellesu, Belgija.

Ovaj intenzivni dvodnevni program oblikovan je kako bi pružio informacije i dao inspiraciju svima uključenima u biznis kreiranja, upravljanja i razvijanja festivala i događanja. Masterclass je vrlo praktično usmjeren, s mnoštvom ideja i primjera kako povećati znanje sudionika te poboljšati događanja koja organiziraju.

Masterclass uključuje 9 sesija o ključnim zadacima i izazovima s kojima se susreću organizatori festivala, kao što su marketing, press, programiranje, evaluacija, sponzorstvo, prikupljanje sredstava… što sudionicima daje alate i informacije koji se mogu odmah iskoristiti u praksi.

Voditelj programa je Paul Gudgin, koji ima više od 20 godina iskustva u upravljanju festivalima i događanjima. Osam je godina bio direktor najvećeg svjetskog festivala - The Edinburgh Festival Fringe. Pod njegovim vodstvom ovaj je festival dvostruko porastao te dosegnuo 12 000 predstava, uz prodanih 8 milijuna ulaznica. Paul Gudgin je gostujući profesor na Leeds Metropolitan University i trenutno je stariji konzultant na Edinburgh Institute for Festival and Event Management pri Edinburgh Napier University.

Program Masterclassa usmjeren je stručnjacima koji rade na organizaciji festivala i događanja, konzultantima umjetničkih zbivanja, menadžerima koji se bave financiranjem festivala i pratećim agencijama, članovima odbora festivala i događanja te djelatnicima iz područja razvoja turizma i gospodarstva.

Kotizacija za sudjelovanje, za prijave do 25. veljače, iznosi 345 €, za kasnije prijave 380 €, a za jedan dan 200 €.

Kontakt: info@festival-management.com

Više

Registracija

(I.P., 07.02.2013)